Tehnički kutak > Garaža
Derbi Senda 50 2007
matija84m:
Ma kome smeta kaj je ostecena od iglicastig. To je samo na psihickoj bazi i nema veze sa performansama. A vidis i sam kako masina veselo ide
mic:
Istina, očito to malo ili nimalo ne utječe na performanse. Ta termogrupa je ionako privremena ali me iznenadilo kako ide u svakom slučaju. Pitam se kako bi tek išao OEM cilindar u koji je alu/nikasil za razliku od ovog zamjenskog gusa... Ovo je nešto ne markirano tipa RMS, 101, naraku itd
mic:
Nešto me zezao airbox pa sam išao to riješiti da budem miran i bez brige.
Originalna gumica koja stoji u utoru na poklopcu airboxa se stisla od starosti i po meni nije brtvila kako treba.
Našao sam u bauhausa neki mali keder koji fino paše u utor od airboxa, a pritom je mekan i elastičan.
Na slici dolje se može vidjeti samo testni komadić kojeg sam stavio da vidim kako će to stajati.
Nakon toga sam stavio keder po cijelom opsegu poklopca airboxa.
Kupio sam novo crijevo koje spaja airbox i karb ali nije stajalo na knap u airboxu. Bilo je malo "labavo" i to mi se nije dopalo nikako.
Crijevo sam fiksirao pomoći Sikinog crnog brtvila/ljepila. Skupo sredstvo ali drži odlično kao da je sve jedan komad.
Sljedeće sam napravio komad lima koji prekriva tvorničku rupčagu u airboxu te prilagodio lulicu od 23mm iz marine programa da paše fino lim.
To sam sve zabrtvio također Sikinom masom tako da to nikud ne mrda.
I za kraj kupio sve nove inox šarafiće za airbox da izgleda fino.
Sad airbox brtvi na sve strane brutalno, nigdje ne falša.
mic:
Jedan dan išao odraditi đir i obaviti neke stvari pa je u pola puta počeo nešto troksati u srednjim okretajima što sam više vozio.
Na kraju se jedva dovukao kući koliko je troksao pa je na kraju ispalo da je jedna žica koja je išla iz namotaja zezala.
Uglavnom prvo sam sumnjao na svecku pa sam uzeo rejsing kompetišn BR 10 EG svecku za punu moć.
Usput malo i provjerio boju jer imam strah od lepljenja kad vrti ovoliko.
Rekao bi da je malo bogatiji, možda bi mogao smanjiti broj dizne kada bi išao izvlačiti maksimum?
Što vi kažete?
mic:
Ide, ne staje :biker:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju