Tehnički kutak > Tehnička pitanja

sym jet 2 , 50cc paljenje

<< < (2/3) > >>

trudna tableta:
hm, da....pretpostavio sam da ciljaš na to, al sam se nadao da ipak nije tak.
klip i karike nisu original već uzeti u Skuter dijelovima u sesvetama.

nažalost stari klip i karike kao što sam rekao su oštećeni i sa njima nije imao dovoljnu kompresiju da povuče vakum za pumpicu...u medju8vremenu sam gledajući nekaj strgao jednu kariku i to je sad u k. 

probat ću nabavit ono za mjerenje kompresije pa ću vidjeti kolika je otprilike, pa ćemo znati više, ili napraviti manometar i staviti na natpritisak od recimo 2 bara pa vidjeti dali  gubi tlak.

jer on kresne kao svaki put kad svjećica baci iskru, znači možda i ima kompresiju kad svjećica baci, ali ne odradi do kraja, da bi se motor zapalio i radio. Što bi moglo biti do semeringa valjda...pretpostavljam nisam toliki znalac.

možda sam trebao uzeti i novi cilindar, al jbg, uvijek gledaš da proođeš jeftinije..

trudna tableta:
išao sam provjeriti semeringe i situacija je sljedeća:
sa strane variomata semering izgleda malo masan na spoju sa radilicom, al ne mogu utvrditi jel to mast od montaže ili dvotaktol.
sa strane paljenja ne izgleda masan ali sam skužio da radilica ima lufta na lagerima, tj, kad primim za kraj ide cca 1mm gore dolje i čuje se klok,klok klok.

nemam baš iskustva sa tim, ali logika mi nalaže, da ak lageri imaju lufta i radilica može ići 1mm gore dolje, lijevo desno, da onda ni semerinzi ne mogu dihtati.
čak mi se čini da kad radilicu klimam lijevo desno, da se odvaja od semeringa ovog sa strane paljenja.

vjerujem da je u tome greška, al molim iskusnije da potvrde ili opovrgnu jer nalazim na internetu hrpu primjera gdje radilica na lagerima ima ovakav luft, al skuteri rade kao :dontknow:

hvala

PchelaUbica:
Naravno da su lezajevi razjebali i semeringe i tu vuce zrak. Ceka te zamjena i jednog i drugog.

Poggiali:
to je za zamjenu itekako.. imas srece ako se nije kavez razletio i havariju napravio...

vodi brigu kod rastavljanja da ces trebat i dihtunge, mozda diht masu i sta ja znam...

zvonkec92:
I ako opet uzmes sir trapist dijelove u skuter dijelovima cim upali unesreci novog vlasnika tim vozilom da se kasnije ne lupas po glavi. Stari klip ako nije zaljepio dobar je, trebao si samo kupiti karike za njega.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju