Uzeo sam jedan sym jet 2 2006tu cvaju, koji je stajao minimalno 7 god. i odlučio ga dići iz mrtvih.
Bivši vlasnik kaže da ga je vozio do zadnjeg dana i onda kad je kupio auto odjavio i ostavio da stoji.(al dobro ne vodimo se za tim).
očistio sam rezervoar koji nije hrđav i nalio novi benzin.
očistio fergazer i filter
iskru ima
rezervoar mu je ispod razine fergazera pa ima vakum pumpu koja radi na vakum iz bloka.
kada sam ga počeo paliti, podigao bi benzin iz rezervoara do pumpe i tu bi stalo jer nije imalo snage za dalje vući.(znači jebao ga je vakum)
stavio sam potpuno novi klip i karike, cilindar nisam mijenjao, izgleda dobar( cilindar se čini neogrecan, tj ima jedan mali ris ali ništa duboko ili da se jako vidi)
nakon promjene klipa i vakum cijevi sada vuče benzin skroz do frge i želi upaliti ali nikako da primi.
znači trza kada se vergla, prima skoro svaki drugi takt, kada dodam mrvicu gasa još se više ubrza to kašljucanje ali nikako da primi.
probao sa različitim položajima gasa, prima kao i na leru i sa gasom, sad će al nikak da sastavi.
svjećica nakon tog verglanja, bude masna i topla( znači gorivo i podmazivanje dobiva..već bi upalio zeru mu fali al ne..)
obrisem svjecicu i vratim, verglat možeš pola sata,,,sada će kao svaki okret kresnut i niš.
što bi sada ili još mogao napraviti da ga uspijem upaliti??
Hvala!!