Što bi mi ti preporučio? Uzeo bih ga kroz dva-tri tjedna, pa još sve gledam i istražujem. Nisam u žurbi.
Sviđa mi se Piaggio Typhoon, Aprilia SR, Gilera Runner, Peugeot Speedfight, taj đir.
Koji bi po tebi bio najbolji izbor polovnog skutera do 10 000 kn?
I ako može još malo infa o tehničkom, registraciji vozila, osiguranju?
Nemam nikoga u svome okruženju tko se razumije u motore, tako da je svaka informacija zlata vrijedna.
Edit: Yamaha Neos isto glasi kao dobar odabir, bila je jedna na njušci 2012. godište 4500km za samo 5700, ali to se prodalo u 5 minuta jbg.
Dosta ovisi koliko si visok, jer neki skuteri su bas mali i udaras koljenima... prvi runner je jedan od komotnijih, dok recimo ja sa 183 na aeroxu udaram koljenima u volan i ocajan mi je polozaj sjedenja.. Neos se cak i meni svidja, minarelli zracno hladjenje jednostavan za odrzavanje, ima hrpetinu djelova, dosta je popularan pa se nadje i plastika po oglasnicima itd..
Teze ces procjenit stanje ako nisi iskusan, al najosnovnije, da kad ga gledas spreda i straga da kotaci stoje u centru skutera, da nije nis savijeno, i ako ga probas da volan ne trese, da ne vuce u stranu... dok budes pregledavao koncentriraj se na skuter, ne previse na pricu prodavaca i samo polako bez zurbe, ako nisi siguran, odgodi kupovinu....
ja osobno nebi davao 10k kn za skuter od 50 cc cijeg vlasnika ne poznajem... ili da je bar ovdje sa foruma imao projekt neki gdje je sve slikama popratio...
Uvjek sam se vodio time da uzmem jeftiniji skuter (oko 3000kn) , samo da nije savijeni, pa razliku ulozim sam u djelove za koje znam onda da su promjenjeni...
Eto, otvoris oglasnike, vidis kojih skutera ima puno, pa onda vidis koji ti je najzgodniji, pa odes pogledas, pogledas 2-3-4, na neki nacin ih i usporedis...