Tehnički kutak > Garaža

Piaggio X9 500ie SL 2001g - by challenbeen

<< < (18/44) > >>

balki:
 :toothy12: ;-)))
Oću reć da mi je neprihvatljivo imat kočnice da na lever moram po dva il više prstiju stavljat ko na apeenca.

JogFromYamaha:
No no dobro je, i moje jeftilenke organic novascoot plocice fino koce sa jednim prstom, jos uvjek 4 puta jace od kaj got da piaggio to od hengtonga narucuje.
Izgledaju mi orginalne ko da sadrze vise grafita nego kocione smjese.

challenbeen:
Jučer sam proveo 200+ km na skuteru... Vozao se, ganjao ga, išli na izlet, ono uživanje. Đir do zadarskog Novigrada i tvrđave, i tako... u povratu, na paškom mostu desila mi se tragedija. Upalila mi se lampica ulja... u 500 metara sam stao točno na kopnenu stranu Paškog mosta, jer nisam odmah skužio do čega je (koja lampica). Odmah ugasio skuter, i išao gledati što je... Skoro nisam dobio srčani ugledavši što je... Pozvao sam tatu, došao je sa prikolicom i dovezli smo ga doma. Jutros sam ga raskopao i tražio napuknuće... mislio sam da je brtva, napukli blok ili slično, ali nikako viditi što se desilo... zatim sam nadolio ulje (8 deca) i upalio skuter.. krenulo je kapati na sred filtera ulja. Ugasio skuter, skinuo filter i ugledao napuknuće... Odmah sam se sjetio da sam prije 20-ak dana sa curom na starim amortizerima zapeo kad sam prelazio preko bankine, samo sam mislio da sam udario karterom (kad sam gledao tad jel karter napukao nije bila ni ogrebotina). Fun fact je da je filter ulja povišeniji od samog kartera tako da je ovo ono ... gledam i ne vjerujem. nisam bio lijen, otišao sam odmah u Zadar, kupio filter ulja, predfilter ulja, novu gumicu čepa kartera, V300 Motul 5w40 i 2 brake cleanera sa kojima sam oprao felgu, gumu i blokove. Sad sam došao doma, promijenio sve, ulio ulje, upalio sam, zvukova čudnih nema tako da se nadam da leteći na radilici nisu nastradali, a nadam se ni bregasta u glavi motora. Trenutno stanje skutera je 49.310 kilometara (to se desilo na 49.295 km)... Ne znam što bih rekao, nastavljam vožnju pa javim ako što bude. I da, kao što vidite na fotkama dole, izliveno ulje van sam detaljno pregledao te ga izlivao i kroz filter, nema tragova špena (metal shavings) što mi je bila dodatno olakšanje psihi...

dacerovs:
Isssss kolko me nije bilo forumu hahah, sta je ovo sve vrvi od projekta u garazi.
Marko, mozes komotno radit u Pia servisu, ovi kad dobe tamo x9 ili x10, ostanu bez kose momentalno od skrivenih serafa i onda naravno loma nosaca plastike itd itd.

Btw, meni i dalje nije jasno kako karter nema tragova, a filter probusen  :icon_scratch: :icon_scratch:
Al ajd, sve je dobro proslo.

challenbeen:

--- Citat: dacerovs - 07 Lipanj, 2022, 07:13:29 ---Btw, meni i dalje nije jasno kako karter nema tragova, a filter probusen

--- Kraj citata ---

haaaaaaa... čitam poruku i taman bacim pogled na skuter i rekoh imaš pravo, kako je to uopće moguće... i tako, zavučem se sad u uniformi isprid posla pod skuter i bacim fotkice... i da, imam što vidit... gumica koja blokira centralnu nogaru da tuče od blok - se istrošila, ili se deformirala i takoooo centralna dolazi do filtera ulja i udara gaaaa... aaa koji zajeb stari moj, pravo pitanje u pravom trenutku. Po fotkama se vidi da je nov filter također oštećen, ali nije udubljen, barem ne još. Ovo još večeras moram sanirati kad se vratim kući...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju