Tehnički kutak > Garaža

Piaggio X9 500ie SL 2001g - by challenbeen

<< < (40/44) > >>

matija84m:
Pa nemoj te male vidice vidat sa udarnim pistoljom :nono:
Ok za raskapanje ali stezi ih rukom na osjecaj inace se brzo unisti navoj kao sto vidis. Pratim :icon_thumright:

challenbeen:

--- Citat: matija84m - 01 Studeni, 2022, 11:19:31 ---"stezi ih rukom na osjecaj"

--- Kraj citata ---

HEEE.... dobro dobro.. hahah ... helicoil drži 3x čvršće nego obični navoj u bloku, ne znam kako ali su to testiranja dokazala, ja dapače koristim obične kineske, zamjenske koji su kao 2,5 bolji od običnog alu navoja u bloku, jel ali svejedno sam sad zatezao rukom jer sam svjestan grešaka od prije, osim naravno matica na deklu  :drunken_smilie: ako mi prdne još negdje navoj, definitivno ga popravljam sa ovime jer ne vidim više nikakvog smisla osim čarobnog helicoil ... uložit ću u skoroj budućnosti i u M4, M5, M14 i M16 pošto M6, M8, M10 i M12 već imam, tako da se nadam da me ništa ne može iznenaditi i rastegnuti mi servis na predugo izbivanje.

challenbeen:
X9.
teško nalazim ovih dana vremena za njega. Gotovo da i nije bio vožen u zadnjih par dana. Sjetio sam se konačno nekidan naručiti pokoji dio za njega, a to je ovaj selen koji blokira centralne nogare da ne tuču u filter ulja a i u sam blok. Moram i ubaciti nekako neki zeger, osigurač na šipci koja diže centralne nogare. Još ne znam kako ću to sve izkemijati, ali nadam se da ću uskoro stati kiša pa možda nešto i napravim gledano za to. Kako ću skidati i arm support zadnjeg kola, i promjeniti mu ležaj, tako je stigao i nova matica, koja očito paše od hiper2pro, hiper4pro, leader, quassar pa evo i na master mašine.

challenbeen:
mali up to date.

Provozam ga tu i tamo po 8-10 km po selu čisto onako da se ja ne olijenim.
Nekidan jednostavno nije htio verglati nego je krenuo relej tući. Prvo sam se prestrašio KVAROVA i onda sam se sjetio pogledati voltažu i vidim 11,2 V na punjaču za mob ... odmah sam izvadio punjač akumulatora, punio ga 15 minuta i upalio je odmah. onda sam ga provozao 20 ak km i parkirao ga nazad u garažu. Svaki put osmih na licu kad ga voziš. Snage za preletiti auto, a udobni skutač. Ove Pirelli Diablo Rosso gume su must have za svaki maxi skuter, od ovog pa nadalje samo njih ću koristiti tj kupovati.

U principu, plan mi je čim zatopli kupiti novi akumulator, onako reda radi da i on bude nov, pošto je ovaj "Made in 2012" ...
Imam 2 kom 50cc skutača za riješiti, onda dolaze zadnje plastike na farbanje i prednji blatobran (black metalic)

challenbeen:

Lagano se uhvatilo vremena i za X9, tako da je danas bilo rastavljanje plastika. Sve plastike koje sam odlučio ofarbati sam rastavio, uključujući i kufer. Plan je ofarbati u VW Black metalic boju... plava boja će ostati na prednjim bočnim oklopima, sve ostale idu u crnu metalic ili bumper. Bumper plastike sam vec sredio ali postavit cu fotke naknadno sa ostalim. Čim stane kiša, ide brušenje i ušpricavanje a kad bude i kiša, ofarbat ćemo plastike.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju