Tehnički kutak > Garaža
Piaggio X9 500ie SL 2001g - by challenbeen
challenbeen:
Tragedija. Spremim skuter za put, natrpamo skuter, i krenemo. Nakon 45 km ispadne šaraf (sjeban navoj) sa ovog ublaživača udaraca i podrobi mi ovaj support za primar getribe... doslovno se vratim nazad, uzmem Caddy i odem na put... igrom sreće, našao sam dijelove koje sam podrobio i naručim ih. Navoj ću srediti kako sam i ove do sad, helicoil spašava stvar. Nevjerojatna činjenica da kako mi se počeo sviđati skuter, više mi problema radi, no opet, ovo sa šarafom sam sam kriv i tu sam kriv jer sam bio lijen to odmah sanirati. Sad naravno, treba više uložiti. Idemo dalje... Odmah sam otvorio i airbox i naravno pun je prašine. A prošao je samo 6.000 km. Ne znam kako u upustvima piše da treba izdržati 20.000 km hahahah ...
balki:
Znači netko prije je silio i izmučio navoj(?).
challenbeen:
Moja parkside udarna :icon_thumright: :headbang:
challenbeen:
Došli su mi dijelovi, te sam skuzio da mi je čovik poslao OEM čelični ublaživač udaraca, izvadio sam ležajeve, uzeo mjere tj šifre ležajeva i naručio sam ih. Promijenio sam dva ležaja u deklu, ostao mi je još jedan na arm supportu (nije mi hitan) i 4-ti komad je za VXR deklo :drunken_smilie:
Montirao sam sve, i skužio sam da je na supportu za osovinu primara ubijeni navoji, tako da sam naručio helicoil M8 (tj set M6-M8-M10) tako da opet neko čekanje. U međuvremenu sam nabavio duže šarafe [M8x100] (rupa ima dug navoj) tako da sam zategao sve i upalio skuter da vidim jel sve u redu. Čini mi se da je, ali svejedno moram vaditi sve jer ću stavljati helicoil radi sigurnosti same.
Nekim čudom nemam fotki više, ali neću ostati dužan za next time. Čekam da mi iz kine stigne aparat za varenje plastike, tako da imam par plastika pokrpati pa ću ih, nadam se, ako sve bude u redu sa mašinom općenito, dati opijeskariti i pofarbati :toothy3:
Kupio sam Parkside industrijsko puhalo vrućeg zraka i prezadovoljan sam kako radi tj kako grije!!! Staro puhalo mi jeedva zagrijalo na 120 stupnjeva u 10 minuta a ovo 150 stupnjeva zagrije u 2 minute... aaaaa!!!! ležajevi su upadali samo tako, sami od sebe. Srećom da svi imaju zeger osigurač
challenbeen:
Helicoil opet spašava stvar. Jutros stiglo, odmah riješio, provozao, i zadovoljan sam. Ništa, idemo se konačno vozati... Nekako sam izračunao, ostao sam zakinut oko 10.000 km ovu sezonu radi radova na X9 hahah ...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju