Tehnički kutak > Garaža

Piaggio X9 500ie SL 2001g - by challenbeen

<< < (4/44) > >>

challenbeen:
Bilo je još nekih radova ovih dana...
Više nisam mogao gledati auspuh kako je ruzinav, tako da sam ga poravnao brusilicom, očistio od ruzine i pofarbao u srebrnu boju. Naravno da nisam htio u Crnu jer sam ja posebno dijete pa eto haha ... I da, već sam ustvrdio da se sa srebrnom bojom više istiću udubine ili nedostati...  :frajer: Stavio sam aluminijsku foliju oko grane gdje se kači spuh, i tu sam uštedio 500 kuna jer sam dobio isti efekt kao da je nov dio (koji brtvi) i ne čuju se više detonacije...

Stigla mi je nova OEM plinska hidraulika sjedala, pa tako i evo videa kako funkcionira sa njime. Morao sam staviti 2 podloške da se sjedalo ne klima puno (mislio sam do tog trenutka da je u defektu nekome. Filter zraka čeka zamjenu zajedno sa dolaskom termostata.

https://www.youtube.com/shorts/TGLjdjXojbU

Promijenjene su sve disk pločice na svim čeljustima i odmah je promijenjeno ulje i ozračeno.

I imamo pobjedničku gumu!!!
Naravno da je pukla Mišelin i ovo joj je bila posljednja šansa kod mene pa makar ih prodavač stavio ganjc nove tik prije mene. Jednostavno su prekrižene za mene. Nije pukla na jednom dijelu nego po cijeloj dužini. Ali ovaj tjedan će se ovako vozati na skuteru.

Ako tko ima ovakvu bravicu sa cijelim mehanizmom za Piaggio kufer, rado bi je otkupio ili nekome platio pivo  :dontknow: :glasses2: (fotografija sa cijelim mehanizmom je preuzeta od prijatelja koji mi je poslao za traženje)

Kufer je namontiran i mogli bi proći ovih dana koji kilometar u dvoje.

mic:
Odlično Challe, samo naprijed  :icon_thumright:

Poggiali:
remenje na masteru se ne stanjuje skoro nista voznjom, tako da najbolje pratit koliko km ima ili sad posto to ne mozes znat, skini ga , okreni naopako i gledaj mikro pukotine ako postoje...

Uzmi dr pulley, mrvu lakse od original, bit ce puno zivlji u startu, a nebude prevrtavao kasnije ...

ivano_007:
I ja sam svojevremeno tražia bravicu kofera i isto sam ima problem s njenim pronalaskom :icon_biggrin: imaš jednog momka iz Sućurca na njuškalu šta prodaje sve dijelove za x9 500, imaš moju preporuku da uzimaš od njega :icon_thumright:

Jednu stvar ne razumim, druga me zanima. Šta si stavlja ovu aluminijsku foliju na auspuh i kako si tu uštedia 500kn, ako nova brtva dođe 80ak kn? Pošto su gume u xmax dimenzijama? Najjeftinije u njegovim originalnim dimenzijama, par ~1000kn u Motoboxa.

challenbeen:
Jučer i prekjučer u dvoje napravili 450 kilometara.
Odmah da napomenem fun fact - kad je dama sjela na skuter, krenulo je "tuć i škripati" tako da je bila potraga da se vidi di je problem. Ustanovljeno je da je šaraf koji drži nosač tablice predug i točno je rezao gumu... ne mogu virovati. Kad smo makli taj šaraf, svi čudni zvukovi vožnje su stali ... a ja mislio da se mišelinka rascvala hahaha.. svejedno je ne volim.
Baš sam upregao X9 i prošli smo kompletan Vir, Zadar, južni dio Paga i išli smo do Benkovca - Kistanja - Slap Brljan - Puljanje (NP KRKA). Skuter je trom za u dvoje jer smo ipak malo u pretovaru, ali daš gas na 80, pretečeš auto i svejedno bez problema dođeš do 150 na sat. Mislim da bi ga po tom pitanju neki sportski variomat spasio ali samo ako naiđemo na što polovno. Danas bi mi navodno trebao stići termostat pa možda skuter i bude raskopan ovaj tjedan  :headbang:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju