Tehnički kutak > Garaža

Piaggio X9 500ie SL 2001g - by challenbeen

<< < (26/44) > >>

challenbeen:
Peglam jučer nakon slaganja na nekih 250 km đir, i 2 km od kuće mi se počelo nešto čuti iz dekla... mislio sam da se variomat raspao... znaci svaki nizbrijeg sam gasio skuter i spuštao ga tako do dole... ostavio sam ga do jutros i eto, otvorio deklo i imao sam što i vidit...

Pukao mi je navoj i šaraf je ispao... i tako je ispilo nekako oštetiti ležaj, tako da sam sad i u tom problemu... za navoj sam uspio riješiti da gurnem komad bakrene žice unutar, dok sam išao probati ležaj na ublaživaču udaraca kad ono teeeško se vrti... pregledam i vidim oštećenja i da je malo udubljeno... fuck... jel se itko susretao sa ovime? jel mogu zagrijati, izbiti ležaj i staviti drugi? ili mora ići sve u kompletu novo a znam da je ovo nekako brutalno skupo?

ljubo46:
Pa izbij ga van ako ide iza ce ako ne strgat ces i kupit novi

balki:
Na 250 quasar mašini sam izbio i mjenjao taj ležaj. Novi ležaj zaljepi epoxidom za plastiku.

challenbeen:
Promijenio ublaživač udaraca i riješio navoj. Naravno morao sam 2 puta sve skidati i vraćati nazad, ali sam uspio riješiti. Na fotki sa desna je ublaživač sa leader mašina  :headbang:

Na 51.000 km sam promijenio ulje. Spremam ga sad za malo duži put u dvoje pa ću vidit kako će izdržati. Skuter se vrti veselo, vrti se do 7.500 okretaja i ima snage, ali nešto krajnja zeza. Morat ćemo ga probati na autocesti...

Stanje skutera je zrelo za farbanje, sad pokušavam smisliti neke kombinacije. Ostavio bih prednju plavu masku, a blatobran i zadnje bočne plastike puknuo u miš sivu ili crnu sa efektom.

challenbeen:
Update koji sam odradio:
izbacivanje starog upaljača i ubacio sam 2xUSB port za punjenje sa prikazivanjem voltaže akumulatora. Odlično radi i fenomenalno puni mobiltel (10w punjenje). Nisam probao 2 uređaja odjednom, ali stvarno dobar deal po meni, pogotovo kad zafali baterije. Volio bih kad bi to mogao odraditi i naprijed na volanu al ne znam kako bi to izveo a da ne bušim plastike, i nešto pretjerano ne modificiran, jer naprijed imam stalak za mobitel pa bi volio i tamo imati punjač. Volio bih da to bude estetski lijepo.

Za sada mi je pala opcija prodaje (dobio sam jaaako dobru ponudu) i kupovina nekog drugog modela (Nexus, Mayesty, Burgman, X10) ali obavezno sa 400cc i na više mašinom jer ne znam kako bi sad sa 500cc i 40 ks mogao preć na 250-300cc i 25ks  :laughing7: Jedino mi je bitno da ima jako puno prostora za prtljagu sa obaveznim kuferom :drunken_smilie:

52.000+ km (5.000 km u mene, točno 3 mjeseca)
Tura odrađena u dvoje, skuter je za sad bez ikakve greške ...
Razina ulja se ne povećava, ostala je ista čak i kad se radu po par kratkih vožnica po selu.
Detonacije iz auspuha su ostale pogotovo kad se naglo pušta gas.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju