Pozdrav svima na forumu, novi sam pa ako imam grešaka u objavi slobodno mi recite. Trebam ozbiljnu pomoc jer skuter je krenuo u kompletnu obnovu ali zastoj je bio nakon generalke i objasnit cu sve ispod. Unaprijed da upozorim biti ce ao duze
Znaci masina na skuteru je minarelli AC, prethodno na njoj je bio kit top performance ali je zbog stajanja 3 godine radilica propala i odlucio sam se na full generalku.
Blokovi rastavljeni, ocisceni i ponovno sklopljeni sa motoforce sportskom radilicom, SKF lezajevima i koyo semerinzima, DR Evo 70 cc kit, nova prirubnica i malossi karbon lamelice, dellorto 17.5 sa diznom 78 i airbox original sa novom spuzvom.
Masina ponovno montirana i spojeno sve i kurblao sam neznam tocno odprilike 2 sata i motor upali, ostavim ga da radi ispred kuce i malo dodavao milimetar gasa i skuter bi samo prekinuo rad i opet zakurblam i on upali i tako drzim mal gas i nekad opet ugasi se. Tako je skuter radio 20-30 min i ja ga ugasim spremim u garazu jer je vec bilo kasno. Sutra ujutro idem upalit skuter nece nema boga nikakvog, pregledali sve i ispitali i otkrili da je semering na strani variomata ispao centimetar do 2 iz lezista i odlucim ga izvaditi i staviti novi. Nakon stavljenog novog semeringa krenuo opet kurblat i nista nije nikakve znakove paljenja pokazivao. Sve je imao iskru, vakum, gorivo, ulje, dovod zraka itd.. I nista ostavio sam ga tako i nakon 3 dana opet krenuo paliti skuter nije upalio al je pokazivao neke sitne znakove ono kad zakurblam ucinio bi onaj zvuk poznati trrr i tako 7-8 puta od 10 kurblanja. Stvarno je sve dobro montirano nigdje nema greske ali skuter jednostavno vise nezeli upaliti. Sve sam ispitao vise puta i nemogu vise razmisljat. Da skhter nije upalio uopce nakon generalke razumio bi i rekao da je nesto krivo sklopljeno ali kada je upalio i radio dugo ja stvarno vise nehznam. Za majstora nemam bas novaca zato sam probao okusati srecu ovdje. Također da napomenem skuter kada se stavi direkt gorivo u cilindar također nemore nikako zapaliti a svijecica je mijenjana nova i opet nista . Ako iko moze reci, pomoci bio bih zahvalan.