Tehnički kutak > Skuter projekti

Gilera Vikktor - custom naked

<< < (7/8) > >>

Dee:
Test fit tanka sa neke krosulje, tocan model nepoznat.

Dee:
Tank sam ošlajfao lamelno šajbom na brusilici sa potenciometrom, bilo je tu poprilicno posla, mislim da sam to kroz 4 dana u fazama radio. Donju stranu naravno nisam slajfao jer je to prekomplicirano, samo sam pocistio na par mjesta gdje je bilo hrdje. Tank je iznutra u jako dobrom stanju. U planu mi je i iznutra ga ocistit i zastitit, al to nekad ubuduce, i ovako je ok a to je dosta posla.

Dee:
Napravio sam nosace tanka a prednji nosac sica sam morao prekrojit jer je tank dug.

Dee:
Nabavio sam dvokomponentnu boju u spreju, iznimno sam zadovoljan kako izgleda. Pod noktom djeluje jako robusna, nema onaj gumasti osjecaj kao jeftini sprejevi, al nisam ju jos pokusao ogrebat necim tvrdjim. U specsima pise da nakon tjedan dana postize svoju punu tvrdocu. Bocica me sa postarinom kostala 42e.
Bocicu treba potrosit u roku od par sati nakon aktiviranja, a posto je boje preteklo, obojao sam i prednji far i pickguard od gitare koja mi je tada bila u blizini, pa sam ga na brzinu razmontirao. Nisam koristio nikakve prajmere na nicem od toga.

Boja izgleda fenomenalno:

Na gitari pogotovo

Malo jest pljucala ove tamne flekice al nista pre strasno.

Boja je prilicno zahvalna za radit, lijepo se magli i onako ljepljiva je, nije puno rijetka, tako da nije sklona lijevanju i kapljicama. Tlak u bocici je mozda mogao biti malo veci.

Dee:
Evo video

https://youtu.be/l0mXc-blJI8?si=NL7vb7DLn_yEhvgV

A evo i par slika

Temperatura vode se podize dosta visoko. Imam plastiku koja ide oko kilera, mozda bi ona pomogla da zrak ide malo bolje preko njega, al nekako sumnjam da ce tu uciniti veliku razliku.

Posto sam svakako odredio kiler relocirat negdje ispod tanka, trenutno sam u potrazi za necim malo vecim, gledam nesto od VXRa i da usput smontiram i originalni njegov ventilator.

Sreca sto imam temp gauge. Zimus dok sam ga vozio je stajala stabilno na 68' al sad mi je u voznji vecinom preko 70 a cesto i do 85, a na mjestu dode i preko 90, i to bez puno gasiranja, tako da moram jako pazit na to.

U originalu je ovaj sistem napravljen da je ekspanziona posuda spojena paralelno sa hladnjakom, sa dva crijeva, sta je po meni glupo i besmisleno, tako da sam jedan od tih vodova blindirao a posudu ostavio samo da drzi razinu vode u sistemu, jer inace vodu nista ne sprecava da cirkulira kroz posudu, kuda joj je i lakse, nego kroz hladnjak.
Ako mi netko moze objasnit svrhu origilnalnog sistema sa dva crijeva, dobro dosao je.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju