Tehnički kutak > Injection
Runner zaustavljen godinama ne želi otići
Zigas:
--- Citat: PJIta - 22 Listopad, 2021, 16:01:07 ---Hvala na odgovoru!
Ako je kabel pokvaren, ne bi li mi to trebao signalizirati lampica upozorenja na instrument tabli?
--- Kraj citata ---
Ja imama Apriliju i mogu uč u diagnostiku i bacalo mi:
Air injector malfunction
Ignition circuit malfunction
Tako da vjerovatno je odgovor. DA
Ako je samo loš spoj i nije potpuno prekinut, onda NE.
Ja sam imao loš spoj, koji nije bio prekinut na ulazu u konektor benzinske pumpe. Ona je radila ali ne uvjek na puno. Simptomi su bili, da kad nije radila na puno, nije išao skuter u okretaje i osjetno mu pala snaga, ali je ipak sve radilo.
Zigas:
--- Citat: PJIta - 22 Listopad, 2021, 17:07:05 ---nažalost nemam multimetar pa sam morao napraviti neke testove sreće.
Spojio sam bateriju na injektor kablovima i radi. znači direktno spojeno injektor radi
Pokušao sam presjeći konektor i spojiti gole žice s injektorom i ne radi. preko žica konektora i spojeno na injektor ne radi
također ne razumijem zašto je tijekom prvih testova plava brizgaljka otišla sa svojim priključkom, a zatim, nakon nekoliko dana, bez pomicanja motora sa postolja, više nije išla
--- Kraj citata ---
Malo je to čudno prevedeno preko prevoditelja i ne razumijem tačno. Ako je tako kao što sam zelenom bojom napisao, je problem tamo, gde sam ti rekao. Skrati žice 1,5 cm prije udju u sam konektor injektora i ponovno spoji, najbolje za lemom.
PJIta:
imaš pravo, prevoditelj iskrivljuje značenje riječi.
Pokušavam ponoviti
Ako spojim injektor na bateriju, koristeći normalne kabele, injektor radi.
Prerezao sam kabele koji idu do priključka i pokušao ih spojiti izravno na injektor, ali na taj način injektor ne ide
Zigas:
--- Citat: PJIta - 22 Listopad, 2021, 19:41:54 ---imaš pravo, prevoditelj iskrivljuje značenje riječi.
Pokušavam ponoviti
Ako spojim injektor na bateriju, koristeći normalne kabele, injektor radi.
Prerezao sam kabele koji idu do priključka i pokušao ih spojiti izravno na injektor, ali na taj način injektor ne ide
--- Kraj citata ---
Onda se razumijemo. Pronadji gre je prekinut spoj izmedju ECU i injektorom. Ali najviše puta je tamo, kde sam ti pisao.
PJIta:
ali stojeći mirno kako je pukao kabel priključka za injektor?
Na prvim probama bilo je dobro, onda nakon nekoliko dana više nije išlo.
Nije moguće da se ECU oštetio pražnjenjem baterije (koristio sam veći, uvijek 12v) za testiranje paljenja
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju