Tehnički kutak > Injection

Runner zaustavljen godinama ne želi otići

<< < (5/23) > >>

Zigas:

--- Citat: PJIta - 16 Studeni, 2021, 15:03:16 ---Ažuriranje: uspio sam natjerati zračni injektor da radi, wow!

Sad imam problem da se motor upali na 1-2 sekunde i ugasi.
Mislim da ću morati promijeniti sve o-prstenove sklopa mlaznica, pumpe goriva i kompresora, zar ne? O ringi ako na oko nisu oštečeni su ok. Promjeni samo one koje misliš da nisu ok, jer su inače vječni, ako se jih ne dira ili na silu sklopljeni bez pomoči ulja.
Gdje ih mogu pronaći? Težko. Tebaju bit iz vitona. Odnesi onog koji je oštecen, kde prodaju avto djelove in nek pokušaju pronač takav. Ili piaggio servis. Vidio sam da teflonski prsten mogu sam napraviti, ali o-prstenova (posebno onih na benzinskoj pumpi) nema nigdje.
Uzeo sam one mađarske, ali nisu dobre! Ja isto.Obični gumeni su i nisu OK.

Koju svijeću preporučate?NGK ZMR7AP ili NGK CPR8E razmak elektrode na 0,9mm. Ovako je meni na 50ccm naviše odgovaralo
Mora li filtar zraka biti specifičan za Purejet? Ne
Vidio sam da je original specifičan za purejet, a i Malossi je specifičan za purejet, ali negdje sam pročitao da su i one verzije s karburatorom u redu.

Hvala na pomoći!

--- Kraj citata ---

aragonY:
E bravo @Zigas na kolegijalnosti i volji da pomogneš čovjeku. A vidim i da ima volju i da ne sjedi prekrštenih ruku i čeka da mu neko drugi odradi posao. Ne treba se ustručavati sa savjetima u ovom slučaju. Ako ga uspijete popraviti ovako preko foruma, skidam kapu, stvarno bi bilo cool ;D

Zigas:
Za svaki slućaj napravi test regulatora pritiska. Da nije probijo. Kad sklapaš nazad regulator, najprije stavi mali i veliki o ring u kučište i tek onda sa malo ulja uguraj regulator nazad, tako 100% nečeš uništiti o ringe. Nije to jedi način, a meni taj radi OK. A ova dva najviše puta stradaju, kod netko na silu sklapa nazad.

Imaš u komentaru videa objasnjeno kako znaš da nije OK. Stavi si tekst u prevoditelja.

PJIta:
Vratio sam se, ispričavam se ako više nisam ažurirao ali zbog posla nisam imao vremena popraviti skuter.
Danas sam išao raditi nove testove (podsjećam da sam ga uspio upaliti ali se odmah ugasio), a sad opet ne ide zračni injektor.
Ne razumijem što dovraga nije u redu. Jedino što mi pada na pamet je da postoji kabel koji ostvaruje kontakt unutar "trake" kabela koji dolazi do terminala koji ide do upravljačke jedinice i koji, svako malo, pomičući skuter, kablovi kreću li se i ostvaruju ili ne uspostavljaju kontakt.
Ako moram otvoriti sve "snop" kabela, to je nered, onda bi ostali slobodni osim ako ne upotrijebimo tone električarske trake.

PJIta:
Dakle, shvatio sam zašto ovaj put zračni injektor nije radio: stavio sam previše ulja u zračni kompresor u vrijeme ponovnog postavljanja, a ulje je ispucalo u zračnu cijev koja ide do tijela za ubrizgavanje!
Sada sam ipak sve ponovno sastavio, zamijenio slomljene O prstenove (preuzete iz drugog rabljenog sklopa injektora), no motor se neće uključiti. Ako pokušam napuniti pumpu goriva (uključujem i gasim ključem) nakon nekog vremena zasvijetli na 1-2 sekunde ali onda je to to; Pumpu goriva uvijek moram puniti mnogo puta. Ipak, radi dobro jer ga benzin koji dolazi iz rezervoara dobro usisava (filter goriva je bio prazan i kada sam napunio pumpu isisavao je benzin iz rezervoara puneći filter, tako da nema gubitka zraka, barem tako čini se).
Svjećica nije nova ali sam probao drugu koja je skoro nova i ništa se ne mijenja.
Teflonski prsten još nisam promijenio jer prije nego što ga stavim želim biti siguran da više ne moram vaditi mlaznicu zraka i samim tim ga oštetiti. Montiram ga ako znam da motor dobro pali i radi, inače moram kupiti drugi prsten.
Što mi preostaje da probam?
Hvala

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju