Mane skutera:
-
filter CVT-aovo je po meni najveća mana skutera, naime za razliku od DT300, Kymco je pokušao malo redizajnirati filter, međutim totalno u pogrešnom smjeru. Generalno mana filtera DT300 je mala površina, velik protok zraka, brzo se začepi, pokida filc, deformira plastiku... da sad ne idem u detalje. Na DT 350 napravili su filter na konus s ciljem da se poveća površina filter materijala što je zapravo idealno, međutim novi filterje toliko restriktivan kad je čist, a dok se i malo zaprlja ne pušta ništa zraka unutra. Riješenje ovog problema je stavit filter od modela 300 koji isto nije neki spas, ali ja osobno imam 3 komada i đoram ih svakh cca 2000km, odnosno već pod rukom ispod CVT kućišta znam izlazi li dovoljno zraka.
-
škripa/cvrčanje prednje V maskeovaj problem sam imao po izlasku iz dućana, problem je opet tvornica napravila što je na vizir direktno naslonila masku koja zbog vibracija struže po viziru. Ovaj problem se lako riješi, sa unutarnje stranje maske naljepi se neka spužvica ili sl čisto da stoji između maske i vizira. Evo meni već šljaka zadnje 3 godine.
-
otvaranje pretinaca kod volana u vožnjijako iritantna mana skutera, nakon nekog vremena opuste se pretinci pa se znaju preko rupa sami od sebe otvoriti, dovoljno je naljepiti neki tanak komad gume na kukice koje se kače na pretinac.
-
ne tako dobra svjetla (ovo možda nije najobjektivnije jer koristim skuter u uvijetima u kojima većina korisnika ne koristi)
razlog zbog čega sam stavio LED kit kako bi mogao prepraviti instalaciju da mi gore duga i kratka istovremeno jer kad voziš po mrakači di ima divljači i moraš birati hoćeš li vidjet ispred sebe ili u daljinu nikako ne ostavlja lijep osjećaj vožnje.
-
kvačilo pod određenim uvjetima ne odrađuje posao kako treba (opet možda nije najobjektivnije jer problem u mome slučaju gdje sam ja, putnik, puno prtljage itd...)
prelaskom na malossijevo kvaćilo stvarno sam se preporodio u određenim sutuacijama npr. kretanja u brdu kad je skuter pod opterećenjem, ono najbitnije kad je vani jako toplo tipa bliže 40 C znalo se čut struganje pakne od zvono kad ga dobro opteretim, uglavnom novo kvačilo puno brže spaja, puno manje vibracija odnosno ne trese toliko skuter kao prije što mi je zapravo bilo iritantno.
-
gumice na zaštitnoj plastici auspuha odlaze kao da su od leda, tope se svakih 5 tisuća, i onda to zna klepetat nenormalno
tu nema pomoći, ako je netko osjetljiv na zvukove, neka kao ja kupi hrpu gumica i mijenja
Što se tiče konkretnih problema, bio je samo jedan za sada, ali mogao je biti fatalan.... na 10 tisuća zaribali odnosno "na pola" su zaribali ležaji ventilatora hladnjaka. E sad nikad neću saznat da li je tvornički bilo loše složeno jer nisam na netu našao niti jedan slučaj da se nekom pokvario jebeni elektromotor ventilatora a isti dizajn se koristi preko 12 godina u xy modela kymco skutera..tako da ću to prepisat lošoj sreći. Kvar sam skužio pod najboljim mogućim okolnostima, doma u dvorištu
uglavnom nakon što bi se ventilator upalio nekoliko puta kad se mašina zagrije, elektromor bi se zbog otpora ležaja pregrijao zbog čega bi izgubio broj okretaja što je rezulitirali porastom temperature. Tu me spasio head-up display kojeg sam zapravo i ugradio ponajprije zbog nadzora temperature jer ne znam kome šta znače one 3 crtice na instrument tabli?
Što se tiče tvorničkog vizira, meni osobno nije odgovarao nikako jer sam 194 cm visok, upgradeom na veći vizir opet doživio preporod, fenomenalna zaštita od vjetra i još bolja od kiše koja me x puta ulovila gdje sam ostao manje više suh, s tim da se moraš dobro pomolit da se ne uhvati crveno svjetlo
Za sad od redovnog servisa i održavanja osim ulja mašina/prijenost naravno, mijenjao sam remen, role, klizače i oprugu, 4 seta guma, antifriz, ulje kočnice, prednje pločice.
Eto to je za sad to, moje iskustvo ukratko iako je puno teksta (čak sam morao u dva posta
) ali moglo je još biti
Evo malo slika sa avanturama svog "
wanna-be tourer" skuterom, da ne ostane sve na riječima!
-