Jesam, samo je toliko vremena prošlo da sam većinu zaboravio.
Kad smo to gledali taman je focus cup završio i bilo je tih motora i auta ko pljeve. Motor iz focusa 2.0 a getriba, glavcine i slično od sierre 2.0. Inace su radili da bude sve od sierre, mislim da je 204 blok u "originalu".
Uglavnom jebena igračka, ja ne stanem u njega nažalost. Mislim, stanem, ali to nije vožnja tako da se nisam nikad ni vozio u njemu. Bili smo kod dečka u Dugom Selu, on je sebi napravio jednog prije 15ak godina. Tad sam to prvi put u živo vidio. Fakat jebena igračka. Ko to voli ja velim go for it, to je takva zajebancija i u slaganju i kasnije u djiranju da "ko to more platit."
Recimo tad je bio jedan od najvećih problema kupit sve unibole. Ispod 100e nisi imao dobar unibol. Tako da su svi uniboli koštali više od Ohlins amortizera ili cijele sasije.
Na koncu se najviše isplati kupit šasiju sa ovjesom. Ne znam kolko su sad, bili su oko 7000 eura bez motora getribe, kočnica, glavcina. Znaci sasija, plastike, ovjes, volan, ujutrasnjost, lampe... Ako bas sve sam ne radiš nema racunice za te pare.
Ili ako baš želiš sam radit nije neki bed, sve je provaljeno. Topla voda je izmišljena. Kupi si onaj prirucnik i prati struku, koje materijale za šta.... Ako želiš mijenjati dimenzije sasije, možeš ju izraditi od balze u nekom omjeru i testirati šasiju na torziju i slično. Vrhunska stvar za probu. Ako želiš da ide na cestu projekt započinjes sa kontaktom u CVH i da te navode i prate projekt. Zavarivac mora imati atest za materijal i poziciju i tu si riješio problem zavarivanja.
Ostalo će te oni navodit u smislu legalnost, ali pravilo je da svaki dodatni element mora biti od homologiranog auta sa racunom od kupovine istog i elaboratom o postavljanju. Elaborati nisu neki bed, nisam ih nikad radio za CVH ali uglavnom napišeš od kuda je dio, kat broj, na koji način si ga postavio, sa din x vijcima, par slika i to je to.
Pogledaj na fejsu kaj si je Andy Forrest složio, mislim da su mu public objave... Btj kakav stroj...
Baci malo info kaj si mislio uopće, koji motor, za cestu ili neko brdo možda? Jako interesantna tema