Bok
Trenutno vozim Aprila Scarabeo 250 ie 2007
Imam ga 3 godine i nemogu riješit kvar
možda bi ga i riješio/detektirao da se želi pokvariti/krepati kako :laughing7:spada
Naime motor u vožnji trza i gasi se,
Trza na nacin npr kao da je u prekidu kabal svjećice ili ajmo reci kao da blicate nekome, ili kao da se igrate za vrijeme vožnje onim crvenim gumbom za gašenje na desnoj strani
A Nekada se u samoj vožnji odjednom ugasi , nema gasa, dok je pod kvačilom upaliti ce nekada i sam ili ćeš ga upalit preko gumba odmah a nekada neće uopće
Ako nije upalio .. stanes sastane verglas cca 10-15 puta upali i vozis se kao da nista nije bilo
Pretpostavljam da je struja, kontakt
Do sada sam promjenio svjećicu , kabal svjećice, i injektor
Sljedeći plan mi je "eliminirati"
- "bočnu nogaru" (onaj kabal od prekidača na nogari zajeb pa ga momentalno gasi)
- odvojiti žice od crvenoga gumba na volanu ( mozda je crveni prekidač prošao)
mozda se čini glupost ali stvar i nije bas bezazlena , ugasio mi se xy puta dok sam preticao ili dok sam bio u zavolju
prošle godine sam imao situaciju da se ugasio i nisam ga mogao upaliti jedno cca 30 min skoro pa cijelu bateriju isprazno
i bio sam sretan jer je napokon konkretno krepao
pošto sam bio daleko od kuće a dečki koji popravljaju skutere relativno blizu ( cca 1 km uzbrdice
) odvažio sam se gurati motor
Onako izmučen i znojav dečkima sa radošću objavljujem da je napokon krepao , na njihovu i moju radost
premda im je bila gužva dečki su rekli da će drage volje napraviti/raskopati već sutra
Mozete samo pretpostaviti sta se desilo
skuter je bilo 15 dana u tom servisu , svaki dan su ga vozili kad god se ukazala prilika. Skuter niti jednom nije zaštekao ili se ugasio 🤣😁🤣
Imate li vi kakve ideje sta da još pogledam/obratim pažnju ili jos bolje dali je netko imao kvar sa sličnim simptomima
Ispričavam se na dužem opisu