Poštovanje, novi sam na forumu i prvi put pišem pa cu napisati opširno detalje koje znam i koje sam povezao.
Najme kupio sam neosa od kolegice sa posla za smjesnu lovu.
To mi je prvi skuter.
Citao sam sve i svašta na forumima kako ga malo poboljšati sta se tiče ubrzanja i krajnje brzine.
Ne trebam kit i ne planiram ga stavljati eventualno ako se razleti cu razmisliti o tome.
Na skuteru je sve serijala bilo osim rolica 7grama i skuter je bio mrtav kaj se tiče ubrzanja a u krajnjoj je išao 75-80 po njegovom satu.
Čitajući po forumu raskopao sam ga sa kompičem koji je dugo u tome i vozi skutere od 13 godine medutim nikad yamahe. Očisti li smo sve na njemu provjerili i očistiti fergazer, promijenili prirubnicu koja je bila u lošem stanju (puknuta), ulje u getribi, zadnje ferode, prednje pakne itd.
S obzirom da je kuplung I centralni feder bio u losem stanju i pojeden variomat I remen u losem stanju. Odlucio sam kupit polini Kevlar remen da se ne otpusta kad se zagrije to sam i dobio. Variomat polini hi speed 6.9g Rolice I plavi centralni, Polini zvono kvacila i polini Kvačilo original speed clutch 3g, auspuh yasuni z. Jucer to sve stavljeno gore i skuter ima koliko toliko dobar sus do 50 a onda ko mrtva krava do 80 krajnje brzine. Probao sam staviti 5.1g Rolice neprimjetno razlika mrvicu bolje ubrzava od 0 do 50 imam filing da se nemoze razvrtit kak se spada. Dizna je seriska ostala 60,iglica dignuta za zub, al sam kupio za svaki slučaj 68,stavio sam malosi red spuzvu. Skuter fino radi ne trokira ne cuka, smjesa mu je idealna. Feder centralni plavi a mali federi u krom boji, dobio sam jos zelene i plave od polini. Podloska je na bolcni bila i ostala. Trebam se poigrati sa prijenosom jer nisam dobio sa tim od ciste serijale skoro nista mrvicu bolje ubrzanje i 5 krajnje natezanja. Medu ubrzanje me najviše muci od 50 do 80. Krajnja mi je sasvim oke nisam imao veliko ocekivanje za kracu getribu ali ocu mu na pucati da ima šus.
Konkretno me sad zanima kako se poigrati sa prijenosom s obzirom da sam utuko 3 soma kuna u dijelove i skoro nista bolje od serijale. Svaki savjet je dobro dosao od vas koji se kuzite.
Unaprijed hvala.