Ostalo > Razne offtopic teme :)
Aprilia - najkompleksniji i najodvratniji otpad svih vremena
Zigas:
:help:
igor.sb:
--- Citat: Corector - 20 Lipanj, 2021, 10:10:25 ---
Za BB Apriliu 125/150. Kad ti se rasklima klackalica. Koliko ono treba energije uloziti da se to sve slozi? I gdje si ako stavis greskom plasticne.pikse umjesto iglicastih, pa moras uskoro opet? Di je taj da ga pitam: ESI MI DOBAR??
--- Kraj citata ---
Ma pero tu si nesto pobrkao, pa lakse utrpas iglicaste nego skinut plastike oko volana :laughing7: :laughing7:
rape me...
luna500rr:
Mene od svih mašina na SR-u upravo morini najmanje zeza, a ima 40+ tkm :drunken_smilie:
A da su djelovi skupi i tunning ograničen, jeste...
giannelli:
Iako nisam htjeo, moram priznati da sam imao dozivljaje s Apriliama, tocno kako je Corecrtor opisao.
2007e godine sam kupio novog SR50R, na zimskom popustu 2006-e, salonski primjerak.
Na 13.000 je zaribao klip zbog loseg ulja, gdje je skut dobio remont sa TP radilicom punim plavim polutkama i TP Trophy 70ccm i Stage 6 Pro Replica auspuh (ne kromirana verzija)
Prvi problem je bio zeljezni produzetak na rami kod nosaca motora, koja nije dala instalaciju drugih auspuha osim za SR50R. Kad se to otkine pase svaki piaggio 50.
Nakon toga mozda na 22.000km sam imao prometnu gdje me je auto udarilo kod srektanja u lijevo dok sam prestizao.
Ishod toga je bio iskrivljen mali blok na masini. Majstor u ovlastenom servisu je 2 puta mjenjao lezajeve na radilici jer bi u malom bloku lezaj poceo zvizdati. 3. put kod zamjene je Majstor dobio blokove na garanciju nove. 2200kn su piaggio 50 blokovi tad bili.
proklinjao je tu Apriliu isto sto je Corector napisao.
Majstor je cak stopao i najbrze sto su zamjenili lezajeve na radilici je bilo 45min, to je bilo drugi put prije garancije.
kasnije sam ga sam dolazio gnjaviti stvarima poput dellorta 21 i prirubnicom pod 45 kutem i kljivom na TP Trophy 70. bio je naprosto odusevljen otkud mi takva volja i cinilo se pomalo nestvarno. :toothy12:
Nismo uspijeli rijesit prelevanje karba sa 45 prirubnicom i gljivom. kasnije sam na forumu procitao, da treba plovak iskriviti dok se ne dobije zatvaranje dovoda kako spada.
vratio sam onda na serijala airbox i u meduvremenu sastavio 21 karb, mhr replicu, malossi hpc, multivar i leovince touring, kasnije i prodao skuter takvog.
Novi vlasnik mi je bio frend i zno je kakav je skuter, krajnja 105kmh ali bi dostizao tu brzinu sa puno momenta i vrlo brzo oko 10sec do 100. na niskim okretajima. multivar i 7,2gr valjci.
nakon prvog sarafanja je proklinjao apriliu i izraz lica mu se promijenio, svaki put kad bi tocio ulje u rezervar dok je tocio gorivo na benzinskoj. :toothy12:
no skuter je letio kad je vozio i da ne spominjem pletene lajtunge i kocnice koje sr50r ima. znaci u 6-7godina je taj skuter promijenio vise razlicith setova i bio pogoden na max. 130/60-13 michelin city grip i nazad 140/60-13 :glasses2:
Najnovije iskustvo je otkad sam kupio Aprilia Scarabeo 200ie sa 9500km 2015, to je masina Aprilia CA03, 19,2ks.
primjetio sam na 11.000km da nakon vecih voznji pocne balit vodu na glavi. jako jako malo, ali znalac Aprilia ce vazda biti upucen u stvarno stanje komponenti i ovo vrlo lako uociti.
Svratio do jednog Piaggio servisa... majstor mi govori.. ''Ne popravljamo kineze'' :toothy12:
malo sam tad znao, stvar je ta da su sarafi za dotezati glavu ispod bregastih i treba skidati lanac... znaci Aprilia CA03 agregat. :hello:
i naravno ventili se steluju casicama koje treba imati...
Corector:
Ljudi.
Dakle ustupio sam covjeku svoju Apriliu SR morini karb, dok njegovu pokusavam ozviti mjesec dana. Kod mene je godinu dana i cimao sam je amo tamo, i nastimao da pali uvijek na zub. Otisao, regao sve uredno, i dam njemu na posudbu.
Odmah drugo jutri me zove jer mu se odvojio auspuh, i pukla je grana.
OK, napisao sam onaj predugacki post, i to je se zavrsilo.
Medjjtim, zove on mene danas i kaze da je zakovala.
Nisam imao vise snage, samo sam rekao, ostavi je tamo gdje jest, ja ti vise ne mogu pomoci.
Gledajte, zelim rijesiti njemu tu Apriliu, i sad imam ovu svoju zablokiranu koja stoji negdje u centru grada. Ja zelim samo zavrsiti te 2 Aprilije, I NIKAD VISE U ZIVOTU, prizezem i kunem se, da necu ni pogledati nikakvu Apriliu. Napraviti cu formatiranje i zajsta cu zabkraviti sve o Apriliji.
To je uzas, to je pakao, to je trenutno sve skupocijeni pakao, jednistavno je doslo takvo vrijeme, makar je Aprilia oduvijek skupa.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju