Bok nedavno sam uzeo piaggio typhoon 50 2T 2001 zračno hlađenje. Kad sam ga uzeo u njemu je bila stavljena dizna 54 i onaj limić na karbu iako mi nije bas jasno zasto je to neko stavljao. Medutim i sa tim je skuter isao ok do je bio hladan. Ali prosli tjedan sam se malo vise vozio u komadu otprilike 15 20 min i motor je samo počeo slabije vući pogotovo na uzbrdici. I onda sam ga ostavio da se ohladi sat vremena i opet upalio i opet je vukao normalno sve dok se opet ne zagrije i onda bas slabo vuče. Znaci pali bez problema na zub odma ali ga zeza ubrzanje. Tada sam skinuo svjecicu i vidio da je dosta bijela. Onda sam prekjucer uzeo diznu 64 i skinuo limić na karbu i promijenio novu svjecicu i opet napravio malu voznju i skuter je dobio malo na ubrzanju ali opet problem nakon voznje od 15 20 min i opet pocne slabo vuci. Gledao sam i ispod dekla i na skuteru je variomat marke top, žuti centralni feder, te narančasti mali federi koliko sam uspio viditi. Skinuo sam bio i glavu i vidio da nema dihtunga na glavi te mi je ovaj covjek iz servisa rekao da oni inace nemaju na tom mjestu brtvu. Pogledao sam i cilindar i on mi izgleda zdrav. Zna li netko do cega bi moglo biti i sto da gledam. Da li je do prijenosa ili do karba? Postoji li mogucnost da je auspuh zacepljen mozda jer je na njemu auspuh od novije gilere 2008 standardni pise oznaka SC46. Cini mu se da je mozda i masina cijela mijenjana na njemu ali neznam od cega. Staviti cu sliku pa mozda neko prepozna.