Pozdrav
Evo kako stoje svari. Imao sam u subotu vremena pa sam malo čeprkao po skuteru.
Rastavio sam dosta stvari, pregledao lamelice...izgledaju kao nove , lagano podmazane cijele i elastične, ništa nije puklo, dobro zatvaraju.
Kada su već bile dolje pogledao sam kako izgleda klipnjača i radilica, i vizualno sve na svom mjestu.Na klipu nema nikakvih riseva (bar na dijelu koji se vidi) osjeti se da ima kompresiju jer sam skinuo poklopac od remena i lagano probao okrenuti.
Kada sam išao skinuti regulator pritiska tu je već bilo drugačije, čim sam malo otpustio vijke i oslobodio čašicu prsnulo je gorivo a to ne bi trebalo . U samoj čašici kada sam je skinuo bilo je još goriva i neke zmazanoće. To sam sve očistio i lagano nauljio gumice prije vraćanja nazad. Sam regulator baš i ne izgleda najbolje, vidi se da je od svuda zamazan, kao da ima sitnog trunja iz goriva, tako da ću ga morati zamijeniti. Da li ima neki način da provjerim da li je regulator pritiska u redu bez obzira na to što je bilo goriva u čašici, tj koliki bi pritisak regulator trebao izdržati'
Mislim da bi trebao očistiti rezervoar i staviti filter ali ne znam koji i kakav filter staviti, tako da je svaki savjet dobro došao.
Zanima me da li mi netko može reći gdje nabaviti novi regulator pritiska i koja mu je realna cijena, ne da mi se kupovati polovni jer ne znam što ću kupiti.
kada sam sve sastavio nazad skuter je od prve upalio i čak neko vrijeme i dobro radio ali nakon probne vožnje od nekih 500 m i nakon što sam ga ugasio i probao ponovo upaliti više nije tako mirno radio i počelo je lagano pucketati iz auspuha i naravno svjećica je pocrnila. Nisam više htio probavati jer misli da nema smisla mijenjati svjećice dok ne promijenim regulator pritiska.
Evo toliko za sada
Ako netko ima kakav savjet uvijek je dobro došao.
Našao sam na njuškalu regulator za 400 kn.....jel to normalna cijena