Pozdrav, jel mi može neko reći u čemu bi mogao biti problem sa bojom svjećke inače evo već 2. Dan štelam i ne mogu da dobijem onu finu smeđu boju svjećke,skuter je evo naštelan da ide super ja sam prezadovoljan odzivom na gas,ubrzanje,fino cimne i cuje se ko cvaja 180, top speed na ravnom nekih 85 (sve je serijala samo dell 17.5) ali jedino ta boja elektrode bijelkasto/žučkasta me brine malo mi izgleda siromašna. A onaj onaj dio s navojom je crn i skroz mrrrvicu kao vlažan. Gledo sam dosta dosta slika na netu za boje svjecice neko za takvu kaže da je optimalna,neko da je presiromašna neko da takva i treba biti da je super al eto kroz forum ovaj sam stekao dojam da mora biti isključivo smeđkaste boje, ako je bijelkasta znaci siromasna i da ce ubrzo zacvikati a crna i mokra - prebogata. Poslaću Vam i slike posljednje vožnje pa eto procjenite većinom full gas
Riječ je o SR morini ditech --> karb full serijala, očišćen dell 17.5 PHBN dizna 65 igla trenutno A29,osigurač na najdojnjem zarezu(najbogatije) imam i A12 deblju iglu ista je situacija i s njom (mozda za 1% i lošija),šaraf smjese od prilike negdje između 1 i 1.5 krug,ociscen airbox serijski sa svim lulicama i crijevima (nista nisma vadio,malo sam mu pojačo spužvu osjetio sam poboljšanje nakon toga)
Falša ne vuče nigdje prirubnica odlično dihtuje,airbox isto dihtuje,semerinzi ne sline (čim prst stavim u rupu od airboxa ugasi se) Inače oko 2 godine se normalno vozila na ovom setupu i sa istim svjećicama (NGK CR8EBN). Mislio sam da je dizna malena al vidim niko na serijalu ne stavlja vise od 65. sad mozel npr biti da koristim krivu toplinsku vrijednost svjećice? Ili da nešto sasvim drugo nevalja? Sta bi mogao još pokušati?