Rade nije serijski prenos, stock je samo kais piaggio za probu, ostalo OR, nisam izmerio top speed
. Planiram da iz pocetka prestelujem prenos.
Masinu sam pred malo stavio na stol i ide detaljan pregled termo grupe, proverio zazor karike i ostalo, od kad je racing na slozen nisam nisto proverio sad mislim da je vreme.
Cilindar je u odlicno stanje, nema riseva uopste josuvek stoje tragovi honova, klip takodje dobar nema nikakvi ostecenja, karika je potrosena na 0,39 izmerio sam spiunom.
Imam novu, i mislim da je ova zrela za zamenu. Diktoni ostaju stari plus diht masa.
Samo da me neko potseti kolko treba da bude squish ? 0.75- 0.85? I sta dobijem ako ga spustim na recimo najmanje 0.75 ili pa na 0.85 recimo. Pretpostavljam da na 0.85 bi bilo manje opterecenje na radalicu kao i manja kompresija.
Mozda padne i zamena radalice koju imam u stek, sumnjam da mi bezi na krak od variatora pa mi stvara vibracije koje nemogu da podnosim uopste. Sa remenicu se smirio dosta ali ima jos tu nesto sto ne stima, nesto mi neda mira hocu da ga pripremim za sezonu kako valja.
Radalica ke bide Motoforce HPC plastice polutke sa NTN Japan lezaje iz steka i corteco semerinzi. Do sad je bila Naraku hpc sa metalne polutke i Koyo japan lezaji.