Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Vaše mišljenje o Morini mašini?
MotoNoob:
Danas sam pricao preko telefona sa serviserom za skutere posto trebam napravit manji servis na svojoj Srki 50 Morini i gospodin mi kaze kako je Morini masina naj gora te da su Mina i Piaggio bolji, sad mene zanima zasto je to tako? Nemam namjeru raditi nikakav tuning niti nista slicno, eventualno auspuh i rolice i tako te neke sitnice. Dali je Morini zaista toliko groblje od masine? Hvala!
PchelaUbica:
Masina je odlicna, samo slabo ima nekih dijelova za nju
sole9:
Super masina, ja sam imao sr morini karb i bas sam bio zadovoljan.. Variomat malossi multivar 2000 (rolice 13x16 kao sta su org u pezi i hondi, te na mina sportskim variomatima, znaci ima ih di god za kupit) i mhr replica auspuh i motoric je izvrtio 88 na valjcima na tehnickom haha. Takoder nikad kvara osim sta mi je rastopilo neke nekvalitetne rolice.
gavranpero:
Ne ide multivar za minareli ili piaggio, ide baš za Morini. Ovakav.
https://www.malossistore.eu/variator-multivar-for-scooter-aprilia-sr-replica-50-2t-lc-2000-aprilia-5111561-apsrl00-M-P
luna500rr:
Morini je odličan kao serijala i jednostavan za održavanje. Problem je sa serviserom ako je rječ o ditech skuteru pa naši majstori reču da ne valja sve šta je kompliciranije od motorne pile. Moj SR je odvrtio preko 40000km, većinom kao serijala al vidio je i kit i auspuh i veći karb i vožnju udvoje pun gas po brdima i svašta...jedan jedini problem mi je bio s lošim rolicama koje su se otopile al i to na dugo vremena pun gas uzbrdo u dvoje u sred ljeta. Kasnije sam stavio malossi rolice i sve super :icon_thumright:
Po meni ako nećeš raditi nikakav tuning, nema bolje mašine, bolji je i od piaggio i od minarellija, kao skuter toči vozi. Nije bolji masu neg ima doslovno kombinirane bolje djelove od jednog i drugog, a pumpa od ulja sličnija je čak i hondi. Ako misliš neki ozbiljniji tuning, prvi korak swap na piaggio.
Evo ti tema o mojoj:
http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,112066.120.html
Ako slučajno imaš morini injection (ditech) javi se peri s foruma (Corrector). On ti je doktor za takve mašine mislim.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju