Tehnički kutak > Tuning skutera

Nexus 500 malossi

<< < (6/7) > >>

vx...:

--- Citat: JogFromYamaha - 06 Lipanj, 2021, 10:22:41 ---Gledaj da bi dobio onih 1 konj ili kolko ti se propagira sa tim auspuhom on se mora vrtjet oko 7200 obrtaja di on daje taj konj, ti to sa master masinom i serijskim prenosom nikad ne postizes. Znaci tebi je bitno da imas momenta za kaj je serijski auspuh (koji je iispravni i ne susti i ne drnda) najbolji. Ako hoces voziti taj LeoVince moja preporuka je da izvadis dB killer i ides servisu za auspuhe da ti naprave dB killer koji je promjera ko i na originalnom auspuhu, stisat ce zvuk auspuha nesto malo ali dobit ces okretni moment masine.
To ti je najjeftiniji i najprakticniji nacin kako dobiti da ide a da ne dere usi i da te ne mrcvare na tehnickom ili na nekim kontrolama.

Zalosna istina je i da vecina ljudi dok kupe neki sportski auspuh ubrzo idu na original nazad, jer im je pre glasan i zahtjeva dodatne investicije da bi se iskoristio puni potencijal samog auspuha. Ako ti se svida taj auspuh i zelis da cim bolje s njime ide a nisi divlji za davati pare uzmi 2g lakse rolice od serijskih i provozaj se, motor ce ici osjetno bolje.

--- Kraj citata ---

Hvala puno na lijepom objasnjenju.
Za sad je prijenos malossi multivar s 15 grama rolicama, malossi kvacilo s bijelim centralnim i bijelim malim federima.
Primjetio sam da u visim okretajima skuter puno bolje vrti, to je znaci tocno ovo sto si rekao da mora biti na 7200 ili blizu tome da bi imao pravi moment, sada me i malo strah ici na lakse od ovih 15 grama msm da je i ovo dosta lagano, ali vrijedilo bi probati, u najgorem slucaju uloziti jos i u ovaj db kiler sto si rekao..

Poggiali:
jel bi imalo smisla isprobat nesto sa ovako zavinutom granom, posto master ima jako kratku granu? :)

ps, ja bi probao serijski lonac odnit nekom ko se bavi auspusima da ga otvori, cisto da prouci, mozda se da slozit nesto po tome...

JogFromYamaha:
Ti moras znati da master agregat ima jako veliki okretni moment i spica momenta je 4200-4400 ortaja dok je maksimalna snaga na serijskoj masini oko 7200 sve preko toga nevalja.
Bolje ga je ustelat da je malo na tezoj strani s utezima ici ce puno ljepse jer je sama bijela centrala doksta tvrda od serijske.
Probao sam ja i 13 grama na masteru vrti se previse, ide ali je van okretnog momenta vrti se ali nije to to.

Po meni najpametnije je da probas rjesiti dB killer na nacin da ima perforiranu cijev pod kutem  i promjer ko serijski auspuh +2mm i to ti je to, tisi bude a nebude gubio tolko na momentu i onda ustelas prijenos da najbolje ide s tim auspuhom

vx...:

--- Citat: JogFromYamaha - 07 Lipanj, 2021, 13:10:01 ---Ti moras znati da master agregat ima jako veliki okretni moment i spica momenta je 4200-4400 ortaja dok je maksimalna snaga na serijskoj masini oko 7200 sve preko toga nevalja.
Bolje ga je ustelat da je malo na tezoj strani s utezima ici ce puno ljepse jer je sama bijela centrala doksta tvrda od serijske.
Probao sam ja i 13 grama na masteru vrti se previse, ide ali je van okretnog momenta vrti se ali nije to to.

Po meni najpametnije je da probas rjesiti dB killer na nacin da ima perforiranu cijev pod kutem  i promjer ko serijski auspuh +2mm i to ti je to, tisi bude a nebude gubio tolko na momentu i onda ustelas prijenos da najbolje ide s tim auspuhom

--- Kraj citata ---

Hvala!

JogFromYamaha:
Jos jedan detalj, kuplung probaj ustelat da hvata cim nize znaci od 2400-2800 obrtaja jer se sam kuplung jako brzo moze nejednakomjerno poceti trositi i onda imas poznato trzanje i hopsanje u kretanju.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju