Prije svega novi sam na forumu samo iz razloga sto neke mi stvari nikada nece biti jasne
ne zamjerite mi na pravopisu navika je gadna stvar
ovako kupim ja navedenu apriliu u nadi stari švabo ne zna, ja cu to ovako ja cu to onako i dodem do toga da skuter nece ama bas nista.
prvo sto sam napravio skinio svjecicu da vidim dal baca struju i dobar znak je kaže baca
drugo spojim akumulator i okrenem kljuc a on nit zmigavci rade niti svjetla i to me malo cudi al nema veze elektricar sam pa cu skontat nesto
pređem ja na glavnu stvar i sipnem mu benzina direkt u cilindar, osposobio alneser i verglam u beskonacnost a on nista osim sto mi je cudno da on baca vise kompresije natrag u karburator nego u auspuh
skinem ja auspuh kontam zastopano da vidim hocel sada kaže neće
sjetim se ja skinit cu mu i karburator i direktno nasuti goriva jer sam tako vec jednom uspio osposobiti kineza, radio je dok je bilo goriva na max
ja isto napravim a on pusi na usisnoj grani ali nikako da pokaze neki znak osim sto izleti par puta plamen na strani karburatora ali to je rijetkost
danas dosao po šarafciger u garažu reko da ga malo pipnem mozda kaze nesto i sad odjednom ne baca struju na svjecicu
moram napomenuti da sam mu cak start sprej špricnio da vidim hoce li dat kakav znak ali nista
znaci bitno mi je samo da on krene dva tri puta da zapali smjesu a ostalo bih sve novo narucio od karburatora do karike