Tehnički kutak > Garaža

Yamaha Aerox 08

<< < (5/11) > >>

mic:

--- Citat: zvonkec92 - 05 Ožujak, 2021, 12:52:59 ---Imas za to renault forum, tam ima vec nekoliko clanova sa R4 projektima koje s veseljem pratim

--- Kraj citata ---

Nisam ni znao za Renault forum tj. nisam nikada ni išao za tim. Ćale je većinom izvor znanja što se tiče renola jer ih je imao i odradio bezbroj, a pomalo ga i ja sustižem. Sad si me baš zainteresirao za taj forum, morat ću pokušati naći te R4 projekte :)

Hvala Budy :icon_thumright: Neću iznevjeriti što se tuninga tiče, samo je pitanje što će se  točno tunirati hehe ;D

Corector:
Nisu auti zabranjeni, samo skuteri, jer treba se brinuti kako se ne bi ponovio teski, neizlijecivi sindrom fanatizma, gdje s osmjehom docekas petnaestak opakih havarija, slepanja i nastavis dalje kao da nista nije bilo. Gdje kupis 10 matica variomata i pomiris se s tim, kao i sa drugim sizifovim radnjama. A nesvjesno investiras u tu tutu kao da je postena nekretnina.
Jedini lijek je da se digne noga od toga i da se shvati na tezi nacin. Medjutim, odgovor s druge strane je dobar downgrade, smanjivanjem performansi, ocekuje se i duzi, normalniji vijek.
Tuning francuza je pravi cirkus.

mic:
Radilo se malo oko roxa hehe :toothy9:
Mašina je skinuta kako bi mogao sve oprati fino i pregledati.
Klip je bez jednog risa kao i cilindar. Na cilindru su još vidljivi tragovi honovanja i nema zuba nimalo na vrhu cilindra. Radilica je također dobra.
Primjetio sam da klip ne otvara prelivne do kraja kad je u DMT što znači da bi trebalo malo dizati cilindar. Mislim da ovaj cilindar ima potencijala za neki blaži uspješni tuning ali otom potom. Još sam u procesu istraživanja mogućih opcija tuninga. Nailazim na dosta linkova tema sa ovog foruma koji nažalost ne postoje više, a po naslovu zvuče jako korisno.
E i da, jedno brzinsko pitanje koje me uvijek muči, a nikako da pitam? S čim najlakše očistiti klip i utore karika od gareži?

Auspuh originalni možete vidjeti na slici ispod. Ovakvog sam ga dobio sa skuterom i stanje je okej osim ove velike udubine na grani. Odsjekao sam taj komad i iščekićao ga da vratim prvobitni oblik donekle. Još malo čekićanja i onda ide na varenje i brušenje pa opet varenje ako negdje bude probijen var.
Ne znam ima li ovaj auspuh katalizator :dontknow: Razmišljam se kako ne bi bilo loše to izvaditi ako ima sada kad već režem i varim auspuh.

zvonkec92:
Neko ga je bas jebacki pogodio, ovakvu udubinu jos nisam vidio ni na jednoj mini. Utor od karika ja cistim sa onim malim sitnim ravnim odvijacem a izvana mekanom drot kefom

Corector:
Ovo udubljenje dodje kao blokada covjece. Taj ti auspuh ima katalizator, a Minarelliji su opcenito osjetljivi s tim katalizatorima i skloni zacepljivanjima, pogotovo kad je odrrzano SAS crijevo. Trebalo bi izvaditi KAT.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju