Tehnički kutak > Garaža

Yamaha Aerox R 1998 - restauracija

<< < (23/25) > >>

Budy_94:
Corectore hvala puno, detalji su bitni  :icon_thumright:

Evo odma i jedan video probne vožnje na kojoj se ne vidi puno, kilometar sat ne radi pa
čisto da se malo čuje kako radi skuter i kako prima gas u vožnji. Biti će boljih snimaka u narednim danima.

PchelaUbica:
Nema ljepseg neg ovo pocetno stelanje dok je sve novo i dok je igranka s diznama i prijenosom 🥰 a i bomba je rox opcenito, samo sjedalo rijesi 😎
Na koliko se vrti okretaja? Po tom ces najbolje znati. Mozes i testirati sa šemom sa blokadom variomata da vidis gdje je najjaci

dario007:
Cuje se da ga nalijeva na malim otklonima,tako da iglu nemoj dizat,jer ce biti katastrofalno.Gledaj samo diznu povecat,a seraf smjese pritvoriti maximalno moguce da imas jedva osjetno nalijevanje na tim malim otklonima.

Na zvuk vrti dobro,nebi rekao da nesto prevrtava,al svakako ti je lakse podesiti karb kad je agregat opterecen tezim rolicama.
Kasnije si za finesu mjeri izlaze na nekim mjestima kad ces gađat rolice u bocu,jer osjecaj u masu slucajeva zna prevariti.

Evo mozes poslusati kako je to bilo kod mene na malim otklonima.

Budy_94:

--- Citat: PchelaUbica - 22 Studeni, 2021, 22:11:48 ---Nema ljepseg neg ovo pocetno stelanje dok je sve novo i dok je igranka s diznama i prijenosom 🥰 a i bomba je rox opcenito, samo sjedalo rijesi 😎
Na koliko se vrti okretaja? Po tom ces najbolje znati. Mozes i testirati sa šemom sa blokadom variomata da vidis gdje je najjaci

--- Kraj citata ---

Hvala na podršci. Upravo tako, kad je sve novo onda je lakše štelati. Koliko se vrti stvarno ne znam jer nemam
mjerač okretaja, po zvuku 10-11 tisuća ali sve je nagađanje kad nema obrtaljke.
Možda uzmem koso mali mjerač digitalni za temp i okretaje ali otom potom.

--- Citat: dario007 - 23 Studeni, 2021, 07:38:48 ---Cuje se da ga nalijeva na malim otklonima,tako da iglu nemoj dizat,jer ce biti katastrofalno.Gledaj samo diznu povecat,a seraf smjese pritvoriti maximalno moguce da imas jedva osjetno nalijevanje na tim malim otklonima.

Na zvuk vrti dobro,nebi rekao da nesto prevrtava,al svakako ti je lakse podesiti karb kad je agregat opterecen tezim rolicama.
Kasnije si za finesu mjeri izlaze na nekim mjestima kad ces gađat rolice u bocu,jer osjecaj u masu slucajeva zna prevariti.

Evo mozes poslusati kako je to bilo kod mene na malim otklonima.

--- Kraj citata ---
Može biti i da sam se prevario kad sam prvi put dirao setup karba, stavio sam trun bogatiju w9 iglu, bolje možda da sam
ostavio w7 kad je airbox u pitanju.
Na manjim otvorima nije dobro, teško mi je ocjeniti bilo što je ali kad kažeš da ga naljeva onda
ću napraviti kako si opisao.

Rolice mi je dao mic, 5gr. malo teže od sadašnjih 4.7gr. pa ću probati ću kako se ponaša ako je bolje onda
zna se, što kažeš makar će biti lakše karb pogoditi sa nešto težim rolicama.

Taj na videu je baš kako treba biti, valjda ću ga uspiti tako dobiti na malim otklonima  :icon_biggrin:

challenbeen:
Zaspao malo naš buddy94, ima previše posla u firmi i oko kuće (sklapa drugima blokove za siću), pa si ja uzeo vremena i evo navratio neki dan kod njega i bacio koju fotku skutera. Štelanje još traje (gotovo se skuter i ne vozi), a registracija ako bude ove godine, mi iz ZD ekipe će mo ga odvest na čevape. Imam i par videa, to ću naknadno postaviti, nadam se i danas... Zahvaljulje buddy na strpljenju za sve koji ga pratite...  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju