Malo cu napisati o skuteru..
...nakon sto sam ga uzeo, detaljno ga rastavio, ocistio sve sto sam mogao, popravio sto se dalo, skuter sam sastavio, od novih dijelova uzeo sam jedino disk pločice vodenu pumpu i set dihtunga cilindra (jedva nabavio za trophy 70ccm, msl da iz slovenije preko cilinder.si)
Plastike su bile stvarno katastrofa, minimalno 4 sloja farbe bilo na njima, krpane stakloplastikom, nosači svi popucani, i isao sam na to samo da slozim i registriram te kasnije u uređenje plastika.
Međutim, nakon sklapanja svega i nakon prijeđenih cca 500km procurila vodena pumpa
i nista, reko nesto sam zenuo ajde sve ponovo, mašinu na panj, sve rastavim kad vidim semering vodene pumpe pojeo osovinu vodene
Uzeo novi set vodene pumpe original piaggio u ami trade Karlovac, sve slozim i nakon samo 100km opet isto, gumeni semering pojede željeznu osovinu vodene pumpe
Vec sam tu poceo lagano gubit strpljenje i ajde uzmem opet novi set ovaj puta u jednoj drugoj moto trgovini, slozim sve i ok.
I tako je gilera odvozila cijelo ljeto, lagana voznjica po kraju, na kupanje, cugu i tako dalje bez tehničkog !
U jesen mislim da je to bilo 2015 godine, dođe frend kod mene, nesto radimo i kroz pricu dodjemo do skutera kao ocu prodat, zna da je sve slozeno, ne curi vise voda
i reko ma ajde, dosta mi bilo serafanja i prodam ja njemu skuter.
Nakon godinu dana, na kavi, kaze frend procurila voda na skuteru
Objasnim ja njemu sto sve treba napravit da bude miran barem neko vrijeme kad on meni ponudi nazat skuter za istu cijenu koju sam ga ja njemu prodao i naravno ja ga opet kupim nazat.
I opet, dosla zima, sve u dijelove, i sve ispocetka, ovog puta se bas detaljno pazilo na sve prilikom sastavljanja.
Vodena pumpa orginal piaggio i corteco semering sa 2 opruge (vozi i dan danas) te novi semerinzi radilice, lezajevi, prijenos, ...
Od jednog prijatelja iz Karlovca, uzeo sam kompletnu gileru za dijelove (ditech karburator ne zavrseni projekt) najvise zbog dobrih plastika i prednjih vilica te ostalih sitnica - Hvala Dalibore
To bi ukratko bilo to, naravno, stavit cu slike da vidite kako je to bilo i kako skuter danas izgleda, inace, zadnji detalj je zavrsen 2019 godine