Društveni kutak > Susreti, putovanja, putopisi..

Ekstremno duga putovanja sa skuterom

<< < (2/7) > >>

stipe:
Eno na... Sad dajete corectoru ideje... I dok vi budete razglabali sto sve staviti u torbu, on ce vec putopise i slike stavljati  :toothy9:

aragonY:
Ako idemo na opciju 12 dana, to je cca 580km voznje dnevno.
Ako idemo na opciju 14 dana, to je cca 500km voznje dnevno.

I u jednom i u drugom slucaju ce ti se ogaditi voznja i nista neces stici "vidjeti" osim prometnica.
Prosle godine sam ti ja napravio oko 700km u jednom danu (otisao za Zg i nazad) sam samcat sa mojim base Runnerom friško složenim. Putna brzina oko 90 gpsa i raspirivanje gremlina do krajnje brzine gdje god bi se ukazala prilika (nigdje nikakav radar vidio nisam a nisam ga pretjerano ni trazio) uz povremeno usporavanje kroz raskrsnice /semafore i cak je i neka proslava bila u jednom selu taj dan pa su ljudi vrvili po magistrali. Krenuo sam ujutro oko 7h, u Slavonski Brod presao preko granice i starom cestom do Zagreba. Stigao tamo oko 13:30 cini mi se. Pauze sam pravio samo 2-3 puta za slikanje i na benzinskoj da napojim runnerče. Dosao u Zg, popio piće (sat vremena sjedio tu odnosno bukvalno se izvalio na stolici sa debelom spuzvom jer mi je rit utrnuo haha), otisao se malo provozati po gradu, uzletio do Mirogoja na meet s ekipom i gas nazad oko 17:30-18:00h(opet voznja sa samo pauzama na benzinskoj po 5-10min i zamrzio sam voznju po noci na tom tripu jer jednostavno ne znas cestu i stalno si pod dojmom da ces flisnuti u sljedecoj krivini). Došao kući malo prije ponoci i bio slomljen. Mislim meni nije zao zbog tog, drago mi je sto imam takvu uspomenu iza sebe ali to je jednostavno previse za jedan dan da ne znam kakvim skuterom ides i rekao sam nikad vise na jedan dan toliko km.. A sad zamisli 12 ili 14 dana takvih uzastopno.

dario007:
Totalno si u pravu,masu puta znamo otici na more i u danu odvaliti 400-600km,stari moj 2 dana ne mozes k sebi doc koliko strga ta voznja.Odemo u 7-8h ujutro,a redovno iza ponoci stizemo doma.I uvijek,ali uvijek je neka ganjacina prema doma u mrklom mraku di je koncentracija na 110%.
Taj broj dana bi trebao komotno udvostruciti ako ides na taj put da vidis svijeta i uzivas.

matija84m:
Velika razlika je kolko si u formi, kolko vremena dnevno provodis na skuteru.
Zamisli da obicni smrtnik ode trcat maraton, pa crkal bi odma. Dok maratonac koji je u formi odradi to bez beda.
Jednostavno se naviknes na tripovanje i onda ti 400-500 kilometara ne predstavlja umor.

ljubo46:
Morate kondiciju nabit

Dok sam nekad kupio z750 jedva sam izdrzavao 150-200km u danu. Nakpn nekoga vremena bio mi je macji kasalj napravit za vikend 1000km sub i ned po 500 i tako za tri tjedna po 3000km. Sve je kako si u kondiciji :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju