Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Par pitanja o Kymco Downtown 300i
Wragg:
Hahahaha, sad kad citam gore sve sto sam napisao i meni je konfuzno.
Da pojasnim malo: Jucer mi bilo dosadno pa listao oglase (ebay kleinanzeigen, u Njemackoj sam) i naletim na jako primamljivu ponudu za taj Kymco. Vizualno stanje skoro pa perfektno, ne previse kilometara i jos lik u zadnjih par mjeseci ulupao preko 600€ u njega. Posto nije bio daleko od mene, odem neobavezno da ga pogledam i odmah ga i kupim te ostavim kod njega jer nisam isao sa namjerom da ga odmah kupim pa nisam ni krenuo sa kombijem. Lik je naveo ove dvije "mane" u oglasu, ali u kratkoj voznji i opservaciji na ler gasu ja ih nisam uocio. Voziti ga necu jer ne zelim da je nesto pogresno spakovano u variu pa da napravim stetu.
Sto se tice tih problema sa radilicom, evo sad sam googlao na tri jezika i nisam nasao nikoga da je imao te probleme :D Jesi ti imao problem sa radilicom na ovakvom agregatu ili znas nekoga da jeste? Iskreno se nadam da nije u tome problem, ali i ako bude imam sta raditi preko zime :D
Wragg:
Dakle evo sad sam opet pricao sa covjekom i on kaze da se to nije desavalo prije prelaska na Malossi i da se ne desava uvijek. Znaci samo nekada kad se da gas on lupne nazad negdje. Jos mi je rekao da je nova opruga kvacila bila mrvicu veca na dosjedu pa predpostavljam da eventualno kvacilo lupne kad uhvati.
Deki.:
I meni se čini da je do kvačila, prerano hvata. Dali ti okreće kotač kad je na centralnom nogaru.
Vozi se za početak na kraće rute ili uplati ADAC i gas.
Wragg:
Mislim da se okrece tocak na centralnom lagano ali nisam siguran. Imam ADAC :D
Wragg:
Sinoc dovezao debelo krme. Jedva stao u Caddy :D
Kratko sam ga sinoc probao jer je bilo vec kasno, ali sam par stvari primjetio. Na svako dodavanje gasa u mjestu lupne u prenosu. Mislim da je kvacilo krivac. Dobio sam sve "stare" dijelove koji mi se uopce ne cine potroseni. Izmedju ostalog u starom variomatiku su Dr. Pulley rolice ali one "ravne" a ne okrugle a staro kvacilo mi izgleda ko novo jos uvijek. To rastavim i pregledam cim uhvatim vremena.
Napravio sam krug parsto metara i 2x mi se ugasio. Ler gas je uzasno nizak. Cak ispod 1500rpm na hladno. Ima li on saug ili takvo nesto sto bi trebalo raditi ali ne radi?
Ono sto me pozitivno iznenadilo je kako to cudo dobro vuce. Znaci 100% bolje cupa od mog VN900!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju