Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Par pitanja o Kymco Downtown 300i

(1/6) > >>

Wragg:
Pozdrav ekipa! Evo prvi post nakon predstavljanja pa odmah trazim informacije :)
Dakle, novi sam u svijetu skutera i upravo sam kupio Kymco Downtown 300i u jako dobrom stanju.
Vlasnik mu je prije par tjedana zamijenio varijator i remen (oboje Malossi) te je stavio novo kvacilo sa oprugom iz ovog Malossi kita. Kaze da mu se od tada ponekad cuje neko cudno klaparanje iz prijenosa i da se zna ponekada ugasiti kada je motor na radnoj temperaturi i drzi se kocnica.
Prijenos cu definitivno prije voznje rastaviti i sve pregledati, ali bi me zanimalo ima li tu tko da bi ovako iz glave znao reci u kojem smjeru da gledam.

Deki.:
Kolki su ti okretaji kad se motor ugasi?

Wragg:
Uh, nisam siguran. Tek cu u slijedecem tjednu po njega. Sad vec bivsi vlasnik misli da bi se trebao nastimati ler gas radi novog variomatika. Moze li to biti?
Vise me zanima, tj. cak i zabrinjava ti da mu ponekad nesto klapara u variu sada. Cijena je bila dobra pa nisam previse zapitkivao, samo me zanima ima li nesto opce poznato sa tim Malossi variatorima i klaparanjem sto mogu onako rutinski rjesiti.

Deki.:
Ako je stavljeno novo nebi smjelo klapat.
Inače klapa ako su istrošeni klizači pa rolice klapaju. Orginalne rolice su keramičke i gotovo ih je nemogiće potrošit.
Okretaji na minimumu su 1850okr/min i nemogu se štelat na niže jedino ako ti je sajla gasa prenapregnuta idu na više. Dali kad radi na minimumu pokušava krenut ili ga moraš držat na kočnici?

Wragg:
Stavljeno je sve novo, ali je stavljen Malossi vario i opruga te novo kvacilo i Malossi remen. Ima i sve stare dijelove, pa razmisljam da za pocetak stavim stari vario i oprugu nazad da vidim kako ce se ponasati. On kaze da se to samo nekada desi kada se da gas, znaci ne uvijek. Pada mi na pamet da nije kvacilo ili da mozda opruga nije dobro sjela.
Sto se tice ler gasa, upalio sam ga kratko i obrtaji na leru su mirni i malo iznad 1500 koliko se sjecam. Ono sto sam primjetio je da kad stisnem kocnicu obrtaji neznatno padnu, ali bas neznatno.
Javim se opet kad bude u garazi i rastavim vario.

Edit: imam i sliku variatora bez poklopca, ako slucajno vidis tu nesto cudno. :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju