35 mm promjer...savršeno je legla na ulaz karburatora
evo kako izgleda stražnji kraj Agility-ja:
Prije nego što kažem dojmove - samo da nabrojim setup mog Agilityja:
kit 80 - Sundiro -Honda (72 ccm )
karburator original - dizna 86
blokade skinute, osovina variomata, dizna 78 zamijenjena s 82, pa 90, na kraju 86, rezan CDI
variator original ( probani takođe Prodigy i Koso s 8 rolica - vidi članke )
rolice 5,8 grama, probane dr Pulley 5,5 - prefvrtavao je s njima
remen Vespe ET4
kvačilo original + bijeli malossi feder
auspuh original modded ( izvađen katalizator)
svjecica NGK iridij - CR7HIX
potrošnja ...cca 3,4 L/100 km
DOJAM: gljiva je atraktivno otkriće- porasla je krajnja, porasna je akcelaracija i dobio sam dublji i užasno glasniji zvuk na visokim okretajima iznad pola gasa. Nakon ugradnje remena ET4 i štimanja karburatora, nešto sam eksperimentirao s dr Pulley rolicama...skuter je prevrtavao i jako trzao...vratio sam stare rolice 5,8, ali ostalo je rijetko i povremeno traznje...nakon stavljanja gljive i to se izgubilo...skuter puca od snage i ubrzanja, ..s obzirom na zvuk bolje bi bilo reči urliče...i...karburator nisam štimao..kao da je čekao gljivu da se ponovo rodi i prodiše punim plućima...!!!!
skuter sad ide 70 - 72 po ravnom...55 na mojoj uzbrdici....nizbrdo 85
Svi koji su pratili moje postove od početka (stardust) znaju da je ovo nevjerovatan skok u performansama od trena kad je skuter kupljen. S mojih 90 kg skuter je bio mrtav..doslovno nisam mogao izači iz dvorišta ...i to odgurujući se nogom kao na romobilu...
Stvari koje nisu bile efikasne za mene:
1.- skidanje blokade s osovine variomata i promjena dizne s 78 na 82....dobro bilo je nekog poboljšanja, ali skuter je i dalje bio preslab
2. teže i lakše rolice, ukljucujuci i dr Pulley rolice od 5,0 grama.....Kubstar je naštimao 5,8 grama i mislim da je to OK, eventualno ici (vratiti se) na 6 gr.(obavezno malossi rolice)
3. razni variomati - Prodigy i Koso s 8 rolica
4. dizna 90 - ništa osim veće potrošnje
5. vađenje katalizatora iz original auspuha - bez razlike u performansama - malo dublji zvuk
6. NGK iridijumska svjecica..- motor pali i radi pouzdano , ali takav je bio i s običnom CR7HSA
Stvari koje su bile efikasne za mene
1. kit - dobio snagu !!! ( osjećaj drugog skutera) i nešto krajnje...recimo s 58 na 65
2. rezanje CDI-a...dobio osjećaj da skuter lakše vrti i lakše drži konstantnu brzinu
3. remen Vespe ET4 i bijeli malossi feder ..krajnja porasla na 80 - 85, dok je prije iznad 70 na nizbrdici trzao vruuu, vruuu, vruuuuu
4.gljiva - dobio ubrzanje..krajnju...zvuk....ma revolucija....
i na kraju sveto trojstvo za mene: kit, remen ET4 i gljiva...!!!
P.S. na predzadnjoj slici krajnje lijevo imate , sada slobodnu cijev koja je nosila višak plinova iz glave motora u cjevčicu ispod airboxa...Sada je ona slobodna..šta da radim s njom ?..Da je ostavim ovako ?