Pozdrav ekipa !
Nakon prodaje žute runnerice koju sam preslagivao i predstavio u drugoj temi odlučio sam si nabaviti neki maxi skuter.
Ne iz razloga što sam razočaran dvotaktnim pedesetkama nego zbog toga što mi je bilo nepodnošljivo šarafiti po istom skuteru kojeg vozim
pa kažem idem nabaviti neki koji će biti za svaki dan, a 2t kad uzmem biti će samo za gušt i šarafanje.
Dana 18.8.2020 pronalazim na oglasniku skuter yamaha xmax 250 u Šibeniku, cijena 12900 kuna, odmah zovem,
dogovaram susret sa vlasnikom. Pošto sam bio nestrpljiv istu večer sjedam u auto i krećem za Šibenik udaljen nekih 75km od mjesta gdje se nalazim.
Dolazim tamo poprilično kasno, kad već nemogu pregledati skuter kako treba jer je večer tražim da odvozimo jednu podužu test vožnju da vidim kako se skuter ponaša.
Vlasnik me prati na svom novom Xmax 300 koji je kupio kao zamjenu za stari..
Na skuteru me oduševila stabilnost u zavojima koja bi bila i bolja da gume nisu loše, ubrzanje sa mjesta je isto jako dobro.
Međuubrzanja i ubrzanje poslije 110 km/h su jedino što me nije oduševilo. Udobnost skutera je ok, sic je mekan.
Nakon testne vožnje koja je prošla dobro dolazimo ispred stana vlasnika gdje sam skuter vizualno pregledao koliko je to bilo moguće, vlasnik
tvrdi da je odrađen servis, rolice, remen i ulje te napominje da treba zamijeniti gume i istrošene disk pločice.
Skuter je inače kupljen nov 2007 godine, u salonu Pribudić - Borčić. U trenutku probe skutera na satu je stajalo 36600km.
Svi instrumenti i funkcije te komande na volanu su radile uredno što me ugodno iznenadilo, ogrebotina ima, ali sve u svemu zadovoljavajuće.
Nakon podužeg cjenkanja pružim čovjeku ruku za 11000 pa hoće - neće. Pristao je te sam mu dao polog za skuter.
Sljedeći dan 19.8.2020. Prijatelj Challenben i ja krećemo autom za Šibenik da dovezemo skuter. Ovom prilikom mu se zahvaljujem što je
imao strpljenja haha jer je vlasnik tražio odmah i prijepis pa smo išli u Vodice na tehnički itd.. izgubilo se vremena.
Nakon toga smo i ručali te krenuli napokon prema kući pa usput je palo i isprobavanje max brzine skutera po magistrali uz more
U planu je napraviti servis na skuteru, zamjena ulja, novi filter za zrak, nove gume i kočione pločice.
Zainteresiran sam i za ugradnju sportskog variomata ali nemam pojma koji je dobar za ovaj skuter
ako netko ima prijedlog ili preporuku za neki dobar neka napiše
Evo i nešto slika
Stali smo u biogradu na INA pumpu gdje je frend kupio jedan kokpit sprej kao poklon
pa sam ga toliko nasprejao da sam imao dojam da se vozim na sapunu kolko sam se klizao