Tehnički kutak > Garaža

Piaggio NRG MC3 DD LC 2003 by Challenbeen

<< < (104/172) > >>

challenbeen:
Ohh... rastavljanje mašineee... pa sretan mi Božić...  :toothy3: :toothy3: dobro da nisu blokovi popola pas mater. a ništa, idem računati i tražiti dijelove.  :icon_scratch: :help:

challenbeen:
Eh sad, nikad neću bit siguran dok se ne otvori termogrupa. To će bit na redu tek sljedeći tjedan!

Evo digao sam video na youtube, nadam se da je i dalje igličasti ležaj hahaha ... uf

Corector:
Sretan Bozic i tebi :D

Termo grupu lagano svuci i sve bi trebao znati.
Najslabija tocka na ispravno slozenoj 50ccm masini je radilica, odnosno:
- iglicasti lezaj klipa i bolcna klipa, kod 10mm izvedbe, to je broj 1, ili pak 12mm za Peugeot, koji ima tanju kosuljicu i valjke i taj je izgleda jos slabiji od 10mm.
- dosjed lezaja na strani variomata, potrosi se radilica na tom mjestu
- dosjed lezaja u bloku na strani variomata, blok dobije veliku toleranciju pa lezaj proklapa i izvadi se s lakocom

To su 3 kriticne tocke gdje neminovno puca po savovima, i nema tog boga da ces sprijeciti to pogotovo kad ga gasiras dugo s repektabilnim opterecenjem, naglasak je na pretovar jer tu mehanika eksponencijalno puca po savovima.

Ali to nije sve. U igri je jos donji, veliki iglicasti lezaj koji takodjer voli nastradati, ali ipak je manje podlozan stradavanju od prethodna 3.
I imas jos lezaj na strani magneta i dosjed u bloku.

challenbeen:
Odluka je pala  :dontknow:

Nedjelja jutro, 4 kamere, snimatelj i ja, u borbi sa blokovima sa proxxon, beta i stalco alatom  :glasses9:  :laughing7: :glasses9: Do tad, tući po kolačima i janjetini da se održi kilaća na 140+kg oua yeah!!

Corector:
Ili napravi kompromis, smanji kompresiju pa ce ti radilica duze potrajati :D

Daj ubaci jos koju kameru, al obavezno u 8K inace niti ne klikam na video, i nek se vidi kako skidas klip s desna pod kutem od 66° inace ne dajem lajk.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju