Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Nrg power lc poceo klapat HITNO MI TREBA POMOC !

<< < (18/22) > >>

Barbamica7:
Radilica nema lufta gori doli nego samo livo i desna i to malo .. tia san ostavit staru ali kad san cua da je triba balansirat odusta san jer ne znan koliko je prisla i koliko bi jos mogla trajat . Ovako cu dat 650 kn za original piaggio radilicu i bit miran.. konta san cak stavit malo bolju rms-u sa punim polutkama za 800 kn tako nesto . Lezajeve cu stavljat nekom od tih metoda s grijanjem i lađenjem i nastojat cu ne tuc cekicen.. nije mi zurba  tako da cu to napravit kako triba... zupcanik uljne pumpe cu kupit novi. Sutra rastavljam ostatak i cistim .. sta da gledam u getribi ? Ima lufta sekundar i to ne malo nego u sve strane..

tdj595:
Za rms radilicu s narancastom ispunom trebas i advance kajlu jer je promasen utor za kajlu pa ti ostane paljenje pomaknuto... A za ove druge rms ti ne znam ako si mislio mozda na one reinforced, evolution ili kako vec se zovu

dario007:

--- Citat: Pulss - 28 Kolovoz, 2020, 23:48:21 ---
--- Citat: dario007 - 28 Kolovoz, 2020, 23:12:28 ---Nema pravila di ce ostat,osim ako ne grije blok izvana kako bi si vađenjem lezaja sacuvao dosjed,a tako je i ispravno i onda lezaji ostaju na radilici.

Ovo tuckanje umjesto cupanja ili ne znam cega je isto fuš metoda jer se tako unistava dosjed u bloku.

Pulss-mozes sklopit u danu,ali nemres sklopit u 30min,a to je velika razlika,jer moras dva puta cekat da se ohladi.

Barba-obavezno si uzmi serijsku vodenu,mozda ti je i ova osovina okej,pocisti malo smirglom vodobrusnim pa cea visjeti jel ima kakvih zubića.

--- Kraj citata ---
Kad naslonis nasadni kljuc na unutarnju kosuljicu lezaja i tuknes par puta, dosjedu se nece dogodit nista, a lezaj ispada garant. Pa nece tuc macon od 2kg po lezaju.
A jbg ako je nekome tolika prisa onda nek sklopi kako oce, al mislin da mu nije pametno to sklepat sta prije i adio, jer jbg ipak radi to prvi put. Ja osobno volin lezajeve prvo na radilicu pa stegnit sve u blok, neko obrnuto, a neko to macon rijesi brzinski i caos ;D

--- Kraj citata ---

Zalosno je sto vecina na ovom forumu misli da radi kako treba i onda svoje krive metode savjetuje drugima.Bez uvrede,ali krivo radis ti i bilo tko tko silom izbija lezaj od dosjeda koji je 3/100 veci od lezaja.Isto tako ovo stegnut sve u blok se nadam da se ne odnosi da serafima nazezes radilicu da udje u lezaj...

Barbamica7:
Necu lezaje nabijat vise icim .. stavljat cu ih na principu dopl9 hladno kako se prica .. nisan zna da ne mogu nabit ih iz bloka .. al san to radia sa gedorom pa je lipo kliznilo i ne cini mi se da je na bloku misto za lezaj nastradalo .. na greskama se uci .. nadam se da nisan nista sjeba takvom metodom skidanja lezaja iz bloka..

PchelaUbica:
Grijanje bloka je obavezno i kod rasklapanja blokova i vadenja lezajeva. Dosjed je tu najosjetljiviji posto je aluminij , a koliko je materijal lezaja tvrdi od bloka znate i sami.
Ja uopce vise ne radim metodom stavljanja lezaja prvo u blok makar bili i zeljezni kavezi, prvo stavljanje na radilicu pa radilicu s lezajevima u blok. Cak kad stavvim lezaje e na radilicu to vise ni ne stavljam u friz. Dovoljno je da budu na sobnoj tempearaturi. Posto se aluminij kad se dobro ugrije rasiri jebacki da nemoras hladit radilicu i lezajeve. Upada samo tako
. Cisti primjer ti je kad ugradis lezaj u blok i radilicu u njega , kad grijes lezaj u malom bloku toliko se i blok ugrije okolo da zna lezaj ispast van kad ides poklopit drugi blok u kojem je vec radilica. (Pogotovo ako su vec losiji dosjedi)
Opet ako ne ugrijes dovoljno onda nece sjest na radilicu kak treba i imas onda sranje , vecina steze sa sarafima sto nije dobro nikako. mislim da je ovo najlaksa i najbezbolnija metoda

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju