Kako sam i slutio problemi sa jeftinim skuterom su počeli već nakon tjedan dana.
Skuter se nakon nekoliko odvoženih đireva po 10 km počeo gasiti u vožnji. Nisam se previše brinuo.
Provjerio sam standardne stvari, svjećica, filter goriva itd.. karburator.. nije bilo ništa od navedenog.
Da napomenem u trenutku kupnje skuter je imao Dr. Evo 70, gianelli reverse, malossi multivar i weber12 koji nije bio u dobrom stanju (curilo gorivo..)
pa sam odmah naručio Dellorto phva 17.5 ED, nekoliko dizni i malossi red sponge da kit prodiše.
Nakon ugradnje Della 17.5 i štelanja skuter se preporodio po pitanju performansi.
Problem gašenja u vožnji i dalje je ostao. Sve to vrijeme nisam imao funkcionalnu čukicu za temperaturu.
Uskoro je počelo i otežano paljenje kad je skuter hladan pa sam odlučio skinuti termogrupu.
Kad sam skinuo imao sam što i vidjeti. Cilindar je imao tragove pregrijavanja, karike su imale skoro milimetar zazora,a klip nije najbolje izgledao.
Sljedeću sam pregledao pumpu vode.. provrtila mesingana vida u impeleru i pumpa nije gonila vodu, sliku nemam, tada mi nije bilo do slikanja
Znao sam što slijedi - blokovi popola.