Evo da ja predstavim svoj skuter koji je kupljen u devetom misecu na korculi zajedno sa prijateljevin.
Kupio sam ga pobrusenog "spremnog za piturivanje" ali kad sam ga dosao kupiti bilo je par iznenadenja nije bio dobro pripremljen masne plastike su bile piturivane sprejon i felge su bile piturivane sprejon bila je kriva baterija u njemu nije palio na anaser i jos par sitnic ali sam ga uzeo jer je radio jako lipo i mirno i palio na zub
Kad san ga doveo doma malo vozio sam se par dani isao dir napraviti i pff blokao za dva dana sam se uvatio rastavljati ugl razlog zasto je blokao neko je stavio krivo remen od pumpe ulja.
Uz to rastavljanje saznao da skuter ima i elektricnu pumpu vode a u isto vrime je radila i obicna pumpa sto mi nje imalo smisla pa sam je maka
A masinu sam dao majstoru da je slozi na novo
Kada se masina prislozila motor sam sastavio stavi o sam nozi selen nove piksne nosaca novu bobinu novu svjecicu novo remenje na masini su novi lezaji radilice i smerinzi radilica je prezivila nazalost klip i cilindar su isli u smece kada se to sve slozilo motor nisam mogao nikako ustelati motor je jedva palio radio jako nervozno trokirao... Nakraju sam je bilo do svjecice skuter djelovi mi je poslao desno svjecicu zamisto denso sam stavio bosch i sve se rjesilo
Kad se sve slozilo motor je odlicmo radio i nakon dva dana sam ga razbio pijan izletio sa ceste razbio sam zadnju felgu oba dvije bocne plastike stop svitlo i nogar ja sam se malo udrio u kolino i tjt
Opet za dva dana sam se uvatio rastavljati kupio nove plastiki i napokon skupio novaca da ga opituram motor je misec dana stajao u konobi svaki dan sam nesto radio na njemu
Plastike su stigle sa piturivanja kupio sam komplet nove masne plastike koje su kao iz ducana i lagano u dva dana ga sastavio
Vozio sam se misec dana bez ikakvih problema za divno cudo ali isao sam prije neki dan popraviti to sto nece pali na anaser motor vergla zdravo ali kad palim na anaser nema iskre a kad palim na kurblu ima ugl. nisam uspio rjesiti prominio sam cdi,bobinu,svjecicu,repariorao anaser i ispitao provukao nove kabele od mase novi kabel od plusa stavio novi relej jos mi je ostalo samo namotaje promjeniti
Bio sam kupio nove vxr vilice bile su bezveze piturane sprejom sa sam ih odlucio ispolirati polirao sam i tjedan dana popizdio poceo sam zaliti ali uspio sam na kraju ih ispolirati
Kupio sam inox granu auspuha
I to je to za sadaotor stoji rastavljen iza kuce dokle se sic ne iz tapicira na novo dokle se jos ne rjesi paljenje na anaser ako je ko imao ovakav problem molim da mi se javi za predlog
Trenutni setup
Malossi glava
Malossi multivar
Kuglice 12.5
Malossi delta
Jasil 52mm radilica
Inox grana
Buduci plan
Namjeravan staviti karburator 24mm malossijeve usisne lamele prosiriti kanale ili kupiti 172 stavio bi neki auspuh kad bi se nasao negdi iman zxa ali je smece i stage6 dublelayer gljivu
Sent from my S60 using Tapatalk