Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Gilera runner 50 purejet.Skuter upali radi nemirno
KristijanMAKI:
Evo javljam uzeo sam unimetar stavio na otpor i tu sam na forumu naso kolki otpor treba biti dok je gas odvrnut do kraja a kolko u leru vrtio sam potencimetar dok nisam dobio priblizan otpo i sastavio tps uzmem stavim na skuter skuter kresne prima gas bez problema samo sta sad u leru radi ko karburator.Ali sve hedno cu uzet drugi tps i svijecicu od irodijuma.Javim jos kad stavim novi tps.LP.
Zigas:
Sad si u toj toleranci. Znači vertikalno na TPS ili 1min preko 12h.
napravi sad TPS reset.
1. daj kontakt
2. ištekaj tps (konektor sa 4 žice)
3. pričekaj minimalno 10 sekundi
4. isključ kontakt
5. ukopčaj konektor tps-a
6. daj kontakt i lagano otvori gas do pune otvorenosti i lagano vrati nazad do pune zatvorenosti (ECu će snimiti kretanje gasa)
7. isključi kontakt i to je to
Corector:
Mislim da sam objavio koliko otpori moraju biti u leru za TPS. Tako se dovodi na tvornicke postavke. Jednom kad se TPS otvori, onda ga treba ponovni zaljepiti i ace ce uci vlaga u potenciometar i on moze ispasti kao sto je se desilo.
Nemoj kupovati iridijum svijecicu, s obzirom da je skuter stajao 6 godina + starost odredjenih dijelova koji u takvim okolnostima nece izdrzati da se voze u 2020.-oj, 99% je da imas viska goriva u sistemu i to ti unistava svijecice. Ukratko, propisao ti je regulator tlaka benzina, ako ti treba drugi, imam ga.
Zigas:
Ima i u mojoj. Pa da se ne traži.
Izmedju 1 i 4 pina je oko 800 ohm.
Pin 1 i 2 trebao bi imat oko 980 u zatvorenom stanju i oko 1540 u otvorenom stanju.
Pin 1 i 3 rade kontra.
KristijanMAKI:
Kolko love za regulator.I htio bih vas pitat jel imate mozda kazaljku kilometar sata
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju