Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Gilera runner 50 purejet.Skuter upali radi nemirno

(1/11) > >>

KristijanMAKI:
ovako imam problem uzeo sam skuter od prijatelja koji je stajao 6 godina zabacen u garazi ima tek pređenih 6000km skuter sam uzeo kupio novi akumolator i svijecicu kresnio je odmah.Nakon voznje debil od prijatelja je pao sa skutera i kad ga je podiga nike vise htio primit gas.Resetiro sam TPS skuter radio nakon toka sve ok i nakon 50 km opet vise nije htio primit gas.Kad sam skinuo svijecicu bila je sva od garezi kupim novi isto se događa.Bio bih zahvalan kad bi neko pomogo inace kupio sam novi TPS koji cekam da mi stigne.

Zigas:
Da to su ti simptomi od TPS. Provjeri, da se TPS potpuno vrati u početni položaj. Ako ga samo malo zajla drži odtvorenog, imaš takve simptome. Možeš pokušat i odspojit konektor i 2 puta sa gumi čekičem lagano udri po potenciometru. Možda se zbog pada oddvojijo malo i klizaci ne putuju po stazama. Konektor potenciometra mora da bude sasvim vertikalno na kučište TPSja.

Ja sam odtvorijo 2 TPSja i tu skoro se ne može dogodit, da to odkaže. Može se samo desit što sam ti napisao. Znači da nije vertikalan i nije kalibriran ili da klizači ne idu po stazama.

Možeš ga sam lagano odtvorit. Sa šafcigerom se lagano ukloni lepilo i onda ga kleštama izvadiš. Zapamti položaj potenciometera očisti stavi malo WD40 i sklopi.

Corector:
Kako mislis da skuter nije htio primiti gas?
Hoces reci da je radio najnormalnije FINO u leru, i ti si dodavao gas i APSOLUTNO nikako nije reagirao na gas? A dok si to radio, pocela ti je blinkati zuta lampica?
Ako je se to desilo bas tako kako sam naveo, onda je TPS stvarno.

Jer, TPS kad ljudi idu otvarat, onako iz trzaja, cim ga malo zakrenu od tvornickih postavki, on ce ti javljat gore gresku preko zute lampice i znas da je on.

KristijanMAKI:
Ja znam kad je pao lampica je blicala ja sam ga nekako na foru uhvati uspio sam ga upalit s gasom a kad bih pustio gas bacio bih ga u saff mod i lampica bi blicala ja u trenutku voznje ugasim i upalim i dem dalje.E kad sam ga dofuro do kuce vidio sam da je se raspo tps izvuko se onaj dio sa prikljuckom za kabala nekako sam uspi nastelat taj potencimetar tako sto sam ga vrtio posto nisam znao tocan polozaj.Taj isti dan kad sam to popravio skuter kad dam kontakt odrqti pumpq no lampica od injektora se ne gasi a prije toga se gasila.Otiso sam se provozat kad ono sranje svijecica probila dobro nis kupim novu ngk odemo se vozat motor nije naprqvio 50km opet istq stvar upalim ga ne prima gas dam pun gas on dobije dubok zvuk i to je to kad sam skinuo svijecicu bila je sva od garezi i probila je.

Zigas:
Ako gledaš TPS sa leve strane skutera, znači prirubnica levo, airbox desno. Konaktor mora bit sa 2 zuba na levoj strani i 3 zuba na desnoj i sasvin vertikalno na kučište TPS. Podesi u radit če bez greške.

Slika je od 26mm TPS, ali nema veze. Crvene crte kod tebe trebaju bit sasvim paralelne, ili mrvicu kontra od slike. Znači malo u smjeri sata. (1min više od 12h). Tolko ima tolerancije, da ne baca greške.

Poštelaj i javi.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju