Tehnički kutak > Tuning skutera

Yamaha Aerox - popravak svjetla

(1/12) > >>

dhorvat:
Dakle na mom roxu ne rade svjetla.

Znači nije krepala žarulja jer ne svijetli niti prva niti zadnja lampa a niti LED-ice (svjetlo) na vuricama ne šljakaju. Ko da sam ugasio svjetla na prekidaču.

Nije krepal prekidač, a đek od prekidača i anlasera je OK. Probali smo direkt na đeku spojit da radi ali ništa a anlaser normalno zavrti, probali smo drugi regler, ni to nije... skinuli smo izolaciju s gornjeg djela instalacije i sve žice su OK. Mrdali smo po žicama da možda prosvijetli (jer prije je znalo radit kad sam žice cimal) ali ni to ne pali!

Razmišljali smo da je možda osigurač al nije kad sve ostalo dela, dela stop, delaju žmigavci, dela truba i dela anlaser! Ko da je jedna jedina žica negdi ištekana koja je spoj za cijelu instalaciju svjetala od prekidača...

Meni se to postepeno događalo. Prvo je na nekoj većoj rupi (prije godinu dana od prilike) na trenutak izgubilo kontakt, i tak se ponekad dešavalo do prije par mjeseci kad se kompletno znalo ugasit na sekundu dvije u vožnji a u zadnje vrijeme dok je radilo, kad skrenem volan skroz desno ili lijevo se znalo ugasit i kad ga ispravim je opet radilo!

Danas više niš ne radi, sve smo probali, i mrak celo vreme...

Ajde help, pliz!  :'(

Drnda:
pa jesu konektori spojeni ok za svijetla, promijeni osigurac isto, nije skup, probaj staviti drugi aku

SlowRider:
Utikac za svijetla od aeroxa ima 4 zice. Zaboravio sam koje su boje u igri pa necu napamet govoriti. Ali jedna je masa, u drugoj je uvijek 12V i ta sluzi za 2 pozicije, treca je za kratko svijetlo i na nju dolazi 12V preko prekidaca, za cetvrtu je isti slucaj kao za 3. samo sto ide preko 2 prekidaca.

Pokusaj prvo ispitati masu na tom utikacu, ona mora biti povezana sa - klemom od akumulatora.

dhorvat:

--- Citat: Drnda-1 - 26 Listopad, 2008, 19:56:38 ---pa jesu konektori spojeni ok za svijetla, promijeni osigurac isto, nije skup, probaj staviti drugi aku

--- Kraj citata ---

Sve je spojeno oke! Osigurač je odličan, aku nije odličan ali to nema veze s tim jer su meni svjetla spojena na struju od paljenja a ne na akumulator ko na novijim motorima

2TDottore:
nebi te htio strasit ali mislim da je ak ste sve to probali i provjerili ipak stvar u namotajima.pogledaj dali su ti namotaji uredu tj. ak su zgorili onda se vidi da pocrne a ak se nevidi ipak posudi od nekog namotaje pa probaj.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju