Tehnički kutak > Injection
Purejet nemirno radi na mjestu
delorto:
Corector ,momci skuter stari je model ajde molim pomoč ,da napravimo večitog.Zašto purejet ružno radi na mjestu?Kao kad bi imo dva klipa i jedan bi prekidao.Sve mi išlo na svečicu,pokušao sam sa promenom polovnih svečica više puta i ništa promjene .Onda sam išao proverit lamelice i jedna nije bila baš dobro sjela(zatvarala)pa sam promjenijo i ništa bolje.Pre par meseci mi je skuter težko palilo i promenio sam ventil(stavio od ditech) provjerio sam ,da neki oring nije dobro sjeo i bilo sve ok.Da 100%izbacim svečice ču danas nabavit stavit novu.U zaboravio sam na kapicu svečice ,i to ču proverit danas i žicu na svečicu. Da je možda prekidač iskre zaprljan i pre daleko od magneta?Pa i to ču proverit.A ja skuter ne radi dobro od kad ga imam i nisam ga ništa vozio.Pa i kod plina do kraja prekida ko, da je loša struja pa nemože ili, da nije prava smes benzina i vazduha.Zaleče se u okretaje ,prekine gasi i opet uhvati se zaleče u okretaje i prekine?U nekoj temi sam pročitao ,da tako nekako radi kad pumpa goriva nije najbolja i nije dovoljno benzina? :help:
Corector:
O Boze dragi. 2007, a stari runner? Pa da, i to je moguce.
Sta kazes kakva je svijecica?
Pumpa goriva mora glasno i jednoliko zujati kad das kontakt.
Tomi_ZG:
Nema šanse da je ovo 2007. godina i ko god to tvrdi taj je žešće zabrijao
delorto:
--- Citat: Corector - 11 Lipanj, 2020, 10:35:21 ---O Boze dragi. 2007, a stari runner? Pa da, i to je moguce.
Sta kazes kakva je svijecica?
Pumpa goriva mora glasno i jednoliko zujati kad das kontakt.
--- Kraj citata ---
Pumpa radi dosta normalno, svečicu nisam još osmatrao tek stavio novu pa i nisam vozio samo nerviram komšije otvaram plin na mestu.Stavio sam novu svečicu,zamenio lulicu svečice,provjerio ispušnu cjev ,da nije začepljena,očistio magnet i prekidač iskre. Onda sam se malo igrao vazduhom tu je bilo najviše razultata,ali nije još dobro.Stavio sam nešto 1 mm debeline pozadi ,da plin ne ide do kraja i dosta normalno radi.Kad maknem stara pjesma.Samo 1mm razlike i pi*darija he he.Pa najbolje da proverim pumpu koliko bara nagura pa onda dalje.Gde bih moga još tražit kvar?
Kao što reka to mi je prvi raner i za pare koje sam platio za njega mi je baš svjedno koji je model i godište .Uz pomoč Corectorja uspjeo sam ga oživjet i bitno da, če proradit kako treba i biti vječan.Sad teram zadnjih nekoliko godina Apriliju SR 50 karb.nemam što reči ali žedna više od mene.
Zigas:
Od kuda ti to ulje na drugoj sliki? Tebi nešto taj TPS zajebava onda. Možda neče ništa biti bolje ali pokušaj ovo napravit.
1. Daj kontakt
2. Izključi konektor TPS bar za 10 sek. da izbaci grešku
3. Uzmi kontakt.
4. Ponovno uključi/uštekaj TPS konektor.
5. Daj kontakt, pričekaj 10-15 sek
6. Lagano daj ručicu gasa do kraja i lagano vrati.
7. Uzmi kontakt.
probaj...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju