Ostalo > Razne offtopic teme :)

VRHUNAC FRANCUSKOG STROJA

<< < (66/119) > >>

v3kac:
1.9 tdi je izvedenica tog 1.6 td, jedino kaj mu je malo produžilo vijek je intercooler i električni gas, et inaće i to je drek koji se rastapa, premali prolazi za hlađenje također,  kum ga imao par godina starog, i uz njega tad novu red top Vectru 2000, i dečko naučio gasati na vektri, pa rastopio 3 famozna tdi-ja u 2 godine, kaže on šibnem ga zagreb novska pun gas i kad idem doma znam da mi treba novi motor.  :icon_biggrin:  na ranim tricama nisu valjali ballbering ležaji turbine i na nakon pola sata vožnje pun gas počeli bi bacat ulje motor sve u 16 puno malih hidro udara i motor vriti, a i upitna je kvaliteta podmazivanja samog motora pri punom opterečenju.

Fame nastanu kad dedki i ovi kaj se voze 50 na sat kaj su auti na vječnim rezervama stuku selskih 150 000 lagane vožnje u 10-15 godina bajo moj to se nikad ne kvari .

ili selski gaser u brenvejima kakav sam i sam nekad bio, te faze me sram dan danas.

Jedina dobra stvar u tome je da prepoznam "seratore" od mehaničara i razno raznih kvaziservisera iz druge države.

Corector:
Care, taj tdi je prosao sodomu i gomoru, vidio je i dosta autoputa, isto sto prolazi ovaj Radetov sada. Decki koji su prije slagali TD motore, imali su problema s pucanjem glave svi od reda cim bi krenuli boostat. Al nebitno, misljenja su iznesena.

Nego, evo cisti primjer bnv kulture.
Dodjem jucer u Ikeu, i sad treba natovarit puna kolica, ona niskopodna. Vani pljusti kisa. I kako Ikea ima poseban parking za utovar robe, velim zeni da priceka ispred tog jednog larkinga s kolicima, i nabacim sprint po kisi do bnva. Dolazim pred parking i neki krkan se bas tu uvaljuje, i skoro trkne ovu, izgura joj kolica (sto sam kasnije saznao).
Svirnem liku i pokazujem da su iza njega puna kolica za utovar. I nece se frajer maknuti. Jos izadje van i krene kao dizat frku, odma veli jel ti to meni hoces rec da se maknem. Reko jesi ti normalan, nagurao si tu auto, a moja kolica stoje iza. I nista, on veli da ga zenska ceka u Ikei i ode on. Pazi, ostavio je naparkan auto na utovarnoj rampi i jos me sjebao. Pitanje glasi, ima li ijedan lik koji bi to ladno iskulirao? Naravno da nema, jer kad sam god takvo sto slicno u light verziji pokusao napraviti, svatko bi me zgazio.
Evo ja sam to iskulirao, a lik je sav ponosan otisao jer me je dobio. A on nije bio vozac nikakvog zloglasnog vozila.
Eto, vidite kakva je to kultura, iskuliraj i dobro.

Medjutim, kad sam bio vozac Peugeota, u situaciji gdje mi je frajer to isto radio na cesti, i on je to radio i nije prestajao jedno 2km. Pustio sam ga takodjer. I sacekao trenutak da ga zaustavi crveno svjetlo, i to taman njega prvog do semafora. Zatim sam lijepo kulturno zacvikao njegov auto tako da sam dijagonalno stao pred njega i lijepo ga upitao u cemu je problem. S obzirom da problema nije bilo, covjek se odlucio presaviti po pola i grunuo je od cestu.Tu je nastalo sranje jer je slucajni baja mislio da je lik nevinasce pa me je htio zgaziti. Uvijek je to tako. Medjutim, kad je god meni trebalo, svatko je gledao svoja posla i to mi je famozno. Ali naucio sam se nositi s tim nakon sto sam izbio petoricu.

Druga situacija je takodjer bila s Peugeotom. Likcina me pljunuo u oko dok sam cekao na crvenom. Pazi, pljunuo me u oko s kacigom na glavi i otvorenim vizirom. Primim rukom pljuvacku, a ona se rasteze, gledam i ne vjerujem. I nista, lik odmaglio vec, al posto sam rekao da me nema R1 po gradu, fino kulturno upalim uktrasonicni kosmoski mod i krenem ga ganjat, i jebiga, ulovim ga. Pruzio ruku pomirenja kako je Isus govorio, al jbg. Tu je odmah rijesena i odsteta za dusevne boli.

I bila je situacija kad sam propustio 3 klinca na Yamahi prek zebre, onak 3 sekunde ranije sam stao, da ih niti malo ne scimam jer su ipak posebna skupina na koju se obraca specijalni respect. Ne moze bit kulturnije, i klinci odluce ne preci zebru nego odu iza mene i vidnog polja, i zasamaraju me po kacigi. Normalno, nema tog boga isusa koji vozi bolje skuter po skliskim livadama dok te klinac muva lijevo desno i iscimava trceci dok ga goni turbo adrenalin, (nisam imao padavicarske gume) i uhvatim jednog sto je trcao. I sta ces klincu, ovaj odma druka svog frenda kune se zivotom. Ajde mali bezi.

Evo zivi sam dokaz za sve ovo i smatram da su ovi jedni vlasnici fini koji navecer obavezno puste Hrt3 na radiu, jedino ih oce jebat kad popiju, makar sto se mene tice niti tada nije tako jer sve ovisi na koju stranu koga okrene, al tad je sve to isto i tu negdje. :dontknow:

srunner221:
Humoristicna serija, ne razumijem kako je sad sodoma i gomora, ganjacina i nezz sta pa je u redu da se turbo stepe na tako maloj kilometrazi? Svaki auto nebitno na marku kojem se tako brzo stepe je po meni smece i bit ce smece te tu nema rasprave, 2. Stvar davnih dana sam reko da ce se to stepst, 3 cilindra dizlo ic nacipavat u nebesa pa daj me nemojte jebat uzmes odma nesto jace i mir. 3. Stvar da se to desilo na nekom francuskom vozilu bilo bi odma a klasika smece, stari ima megana 1.9dci i autu svi jebu majku na najjace oces na hladno ovako onako i vidi cuda uvijek vozi a francusko smece je. Osobno imam passata i j**** mu mater 0-24 (1.8t) cca 350k vidi cuda nista mu nije. Prije njega cim sam polozio sam imo isto passata (isto 1.8t) koliko je bio kod mene cca 120tkm niti jednom nisam promijenio niti ulje niti filter a u blokadi od jutra do sutra eno susjed ga jos vozi i ide a auto sad ima cca 450tkm. Sad francuz ovo a svabo je ono je cista glupost jer i jedne i druge vidim po cesti kako krepavaju. A ovaj forum je u najmanju ruku postao cirkus ono sta 2-3 kazu to je svetinja i nedo bog drugacije nesto rec.

Corector:
Tako je, nedo bog nista drukcije rec jer imam hrpu slika, a ti nemas. Jel to cinjenica? Samo mi to reci?
Uostalom, smijes reci da si zadovoljan iz prve ruke, isto tako reci da nisi iz prve ruke. Nema se pravo pricati o pretpostavkama kao argument za obranu, i nema se pravo reci da je to sve tu negdje i da je to isto, osim u konkretnom slucaju, jer razumijem da postoje iznimke. Dobar si primjer naveo, jer da si imao francuza bio bi ti nasviran s zivcima i sumnjam da bi prosipao kamilicu sto je u redu. Ali mislim da si isto tako rekao kako je Dunloo super guma, mislim dobra je kad se dobro ugrije, ali je varljiva. Da li se slazes s tim? Cisto da te apsolutno ne dozivljavam jer bi se onda skroz razisli u razmjenjivanju iskustava, makar sam nebitan, nego vecina drugih ce to pomisliti. :happy3:

Ovaj tdi koji se ne raspada je oznake 1Z, ne mozes niti znati jer su WG turbaci u autima odavno zamjenjeni varijabilom s kakvom imas iskustva, a WG ne steka, cisto nek se zna.

Vrsim aktivan monitoring na vise auta, i sve se to vozi nesto iznad prosjeka, dugi niz godina.

Nije 1.9dci smece, al upoznao sam mnogo ljudi, i najgore kad dodje s takvim autim i krene se zalit covjek sam od sebe. Dosta je duga, siroka i duboka ta prica pa zato podjebavam s ovim svim.
Preko puta mene je 1.6 16V. Kupljen nov, cvili, skripi, ne pali od pocetka.

Istrazio sam ih spontano vise nego bilo koji novinar aktivno. :happy3:

Uostalom, zakon ponude i potraznje bi mogao odraditi svoje, kad budu jos jeftiniji francuzi, budem si ga kupio. Znas ono kad dodjes kupiti dio za 100kn, pa ce sjenkas za srecu, pa za put, e to je poso.

srunner221:
Ja nisam rekao da se ne smije nego se bude popljuvan, sto se tice dunlopa ja stojim iza onoga sto sam rekao, da ima bolje gume ima sigurno da je losa guma nije sigurno, kako ja jucer kad me uhbatila kisa nisam pao? Kako meni nije klizila a po pljuscini sam se vozio jednostavno, nisam indijanac koji ne shvaca uvjete na cesti i uletava ko konj po kisi. Bio si i sam ako se ne varam kad se groty saginjo do ralice na onoj stazi, imam i slike di je nagnut do ibera a isto tako je i kod mene (oboje imamo prednju gumu jos original koja je dosla)

Nebi, vozim svaki dan i tog francuza i doslovno mu mast vadimo da je najbolji auto nije sigurno   kao i svaki ima nekih svojih mana, ali isto tako ima i vw,bmw i ostali. Za 1.9tdi nisam ni u jednom trenu reko da je los, da bi ga kupio nebi nikad za zivota ali to je iz nekih mojih osobnih stavova. I naravno svaka marka ima losih modela, frend je imo f10 525d i to je uzas stalno se neki krc kvario ali ne vicem da je zato bmw los, a da ih idem slikat vj mi da bi bilo svih marka samo sto imam pametnijeg posla u zivotu, ali kad smo vec kod marki peugeot skuter nebi nikad kupio ali ne vicem da je los dok evo npr matija pljuje po njemu a lik na tjednoj bazi otvara blokove i to je onda neunistiva strojcina? Radije bi i gmizao sa pezom nego otvaro blokove svako malo.  Poanta price je da treba bit objektivan i ne uzdizat 1 proizvod a ostalo ne valja.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju