ma iskon je u banani, nika nebi njih uzo, najbolje uzmi tcom, najrazvijeniji su
Glupost!
Jel ti dostupan B-net u tom mjestu di si ti ??
Btw: B-net je najeftiniji i najisplativij IP u hrvatskoj zasada
čuo sam za taj b-net ali mislim da nije dostupan neznam kaj napravit,sve je to lopovluk totalni,a što se tiče iskona
neznam dal je to istina kaj vele jer nema smisla da t.com neda
Ovak: to mi je inače struka pa znam malo više o tome i imam par frendova kaj su radili u službi za korisnike i helpdesku u iskonu, optimi, te-komu i vipu...
Dakle iskon ima dvije opcije: Opcija sa i bez te-koma!
1) Opcija sa te-komom uključuje te-komovu infrastrukturu i inskonove impulse i internet promet. Znači dolazi pretplata od te-koma posebno i impulsi od iskona posebno, ko kak recimo radi Optima telekom. To je u slučaju da je kod tebe dostupna samo te-kom infrastruktura (kao i kod mene) i ta opcija nije baš previše isplativa jer se radi o uštedi od 1-3%, plus toga još imaš dva računa a ne jedan!
2) Opcija ako imaš na svojem telefonskom broju (odnosno u tvojem području) iskonovu infrastrukturu onda ti vrijede ona pravila (ponude) na sajtu od iskona - iskon.duo , family, surf, itd... i račun ti stiže jedino od iskona! Jedno UPOZORENJE: Iskon vam kaže da ukoliko prelazite na njih raskidate sve veze sa tekomom i da oni automatski odjave vaš ugovor sa tekomom i šalju vam na kučnu adresu papire da je sve rješeno... To je sve OK! ALI! To se odnosi samo na vašu telefonsku pretplatu... Znači da ADSL na te-komu morate sami odjaviti (naravno ako vam je istekao ugovor)! I tu sve veze sa te-komom prestaju!
Osim jedne: Prije nešto više od godinu dana te-kom je u tajnosti kupio cijelu firmu iskon! Ali to nema veze jer se to ne odnosi na cijene i razvoj iskona već mu je cilj bio u ono vrijeme da drži najskuplji i najjeftiniji internet/telefonski paket. Frend je uzel još onda iskon.duo surf, ima besplatnih ak se ne varam 150 minuta razgovora (neovisno fiksno/mobilno), 2 megabita vezu i flat te telefonske impulse koji su 50-60% jeftiniji nego na te-komu (IP telefonija). S tim da je na
www.speedtest.net tih 2 megabita na iskonu 20-25% brže.
411 - speedtest je jedan od vodećih sajtova koji mjeri brzinu konekcije