Ogroman pozdrav svima.
Naime kupio sam od "nekakvog" lika skuter 50ccm, 2008, 9.000km, bez dokumentacije, i dosta toga je bilo pokvareno, inace skuter je koštao 100e.
Namjerno sam kupio tako nesto pa da mogu da ga vratim u zivot i na kraju (zasto ne) i koristiti ga.
Skuter je tolikio bio u losem stanju da sam morao da promjenim sledece:
Cilindar kljuca
Cilindar prednje kocnice
Auspuf
CDI
Lulu svjecice
Karburator
Klip, karike, prstenove (70ccm)
Naime, posle svih problem sa elektronikom, uspio sam da upalim skuter (start sprej, nov akumulator itd) ali samo na kratko jer je karburator sav zastopan od dugog stajanja.
Nakon otvaranja karubatora odlucim da kupim nov, sa e čokom, 17,5mm (kao i ovaj stari, samo to je ovaj malo veci)
Podesavam smješu, podešavam ler gas.
Nalazim se u situaciji gdje koristim skuter svakodnevno (jos uvjek je 50ccm) ali pali samo ako našpricam start spreja u filter vazduha. To mi je postala rutina, skitam sjediste spricam sprej skuter pali, ostavim da odradi 2 minute, ili naspricam jos zavisi od njegovih potreba.
Ali toliko slabo starta (na semaforum npr) da smetam drugim ljudim u saobracaju, maximala brzina 45/50km (skinut prsten)
Odlucujem se da stavim 70ccm kit jer sam predpostavio da je dihtung glave otisao, kao klip i prstenovi i ostalo. Kupujem i sport variomat set jer kontam otisle su i rolnice.
Nakon tog svega, bolji start na istom semaforu ali sada recimo kao da imam 50ccm (iako je 70ccm) maximalna brzina 45/50 JEDVA!
Problemi sa startom su jos uvjek tu, znaci sprej mi je vazniji od kljuca postao.
Da li neko od vas ima pojma gdje bi mogla biti caka, da li je jos negdje nekakav dihtung otisao pa nema dovoljno kompresije da povuce gorivo prilikom prvog starta?
Sledece sedmice stavljam novu svjecicu (iako je ova samo 3 mjeseca stara, ali je prosla dosta toga), i moram da izvadim glavnu diznu da pogledam koje je velicine pa da kupim vecu (ili manju)
Prihvatam sve sugestije i krtike (ali samo pozitive
)