Ovo je postupak rada kod ovakvih sj#botina, i onda ti se sav trud restarta ponovnim voznjama po extremnoj prasini.
Ciscenje sluzve filtera zraka
Ciscenje kucista filtera zraka
Provjera kompresije
Ciscenje usisa, kompletno rastavljanje i ciscenje
Novo crijevo od kompresora zraka jer je gore prvo iz 2003. Odsjeces 26cm, razvalis stare selne, malo se izjebes dok iscupas stara crijeva jer su plasticno deformirana. Pocistis 2 mesingana fittinga, nauljis, uapresas novo crijevo na 2 kraja, stisnes s onim selnama iz autoindustriie, tj. onim kakva su OEM.
Ispitivanje plave dizne
Obrada kucista plave dizne jer je utisnuto od prijesnjeg vadjenja sa JCB kombinirkom.
Ciscenje plave dizne
Montiranje novog teflonskog o ringa na plavoj dizni
Ispitivanje zelenog injektora i kucista u vise navrata, dio po dio se pazljivo gleda i trazi se zamka
Izmjena napuknute gumice i zelene dizne
2 svijecice, jedna mi je mehanicki provrtila keramika u metalnom dijelu jer sam provjeravao smjesu vise puta
Novi filter benzina
Provjera dotoka benzina iz rezervara
Izmjena i preslagivanje crijeva benzina na vrhu rezervara
Barem desetak krugova testiranja, naravno, s neregistriranim skuterom. A dosta me jako pere iskustvo gdje su me kobre zapisali s takvih skuterom = 7300kn, i prosle godine me drot na motoru halto ispred kuce za kacigu, naravno napisao. A sad sam fakat ogranicen na 5m ravnice, ili da idem po polju ha ha
- Imas taj faktor gdje ne zelim uopce imati posla s neregistriranim. Onak iskipa ti ga i sad ti to provozaj ha ha.
- Imas taj faktor gdje se sve zivo unistava voznjom u zajebanim uvjetima i to bez odrzavanja.
- Imas taj faktor da sam skuter iz 2003. prije 7 godina u ducan stanju platio 2300kn.
500kn ako dobijes, suti, i dobro je, da s jebenim materijalom, sa svim materijalom, i diznom.. Utuces 2 dana, efektivno 1 cijeli, pun k cucnjeva se odradi, i spalis 3500kcal s lakocom.
E da, i izdrkaju te s barem 10 poziva jel gotovo jel gotovo, to se razori, to objasnjavanje te razori, jednkstavno, izbije i energiju, izbaci te iz takta i koncetracije nema.
Doslo mi je iz guzice u glavu, gust se pretvorio u visi nivo, od najviseg najvisljeg nivoa viskogo viseg od viseg ali najviseg oblika pakla, muke, i opet se javlja problematika gdje se sve unisti pomocu pijeska. Skuter je prije koji mjesec imao kompresiju od 6 bara. Evo kako rad termo grupe s pijeskom extremno ubije karike:
Nikad necu shvatiti one sto ubacuju lopatom pijesak u usis i voze 2 mikijuna kikimetara, znam da ima takvih i ljubomoran sam moram priznati. Znam da ima ljudi koji se voze bez iglicastilog lezaja i prvi sam u redu kada se bude otvarala ta masina.
Umjesto da lijepo maznes 5 bulji drkajuci k kao jedan tip. Gdje mu dovezes, da odstoji, maznes dobre dijelove, ugradis najveci srot ikada ili ih iskasapis onako veselo kao malo dijete kad rastavlja igracku, nepovratno, malo se zabavis i za to sranje opusteno se naplatis. Naravno, skuter je u jos gorem stanju nego sto je bio.
Ili pak, da si elegantni trgovac, dakle samo preporucujes ono s najvecom marzom, svjesno znajuci da to sigurno nece biti dobro jer je namjereno napravljeno 10 klasa ispod da u konacnici vec nakon jedne prodaje bude skuplje od originala i u konacnici se tkodjer ide u jos goru situaciju nego sto je bilo.
Sve su to teski drkaci kurca i klosari, bili eleganatni ili ne.
Rezime, dosla je ona faza, poslijednja faza kada je cijena jako niska, a takvi imaju obicaj nabijati najvece troskove, i to vodi u pizdu materinu. Perac skutera je vrh naspram ovog.
Znas ono kad imas neki jeftini najam, pa ti dodju oni koji ne plate i sve uniste...
E da, i onda mi dodje kraljevski random SMRALE i zakaci se na telefon, mail ili sto vec, i on bi da se ovo odradi telefonski, a ne zna definirati jel svijecica ispravna (njemu je ispravna svaka koja baca iskru, nebitno KAKO i GDJE TOCNO, a visi nivo smraleta od ovog je onaj koji kaze STAVIO SAM NOVU SVIJECICU nakon par dana zaljevanja i neuspjesnog pokusaja paljenja hahahahahah i takav tti se jos po prirodi postavlja kao autoritet ako jest, u stilu sta me jebes pa novu sam svijecku staviiio, ne zelim da pricamo o tome, sta bi dalje moglo biti)
Dakle 1 sat predavanja je - kako prepoznati ispravnu svijecicu (dakle mora bacati iskru s centralne elektrode na minus, i ne smije ni slucajno iskra frknuti sa strane, recimo uz keramiku izleti i preskoci gdje je navoj), inace zaboravi da ce voziti i paliti ista s tim.
Nakon sto smo to savladali, idemo dalje na stotine takvih detalja gdje objasnjavano kako i sto mora raditi u odredjenim uvjetima, i opet postoji mogucnost ljudske pogreske na daljinu. Zamisli onak, SMRALE te izjebe jedno 10-ak dana, i shvatis da je čovo zamjenio dzek od temperaturnog senzora na glavi, i zelenog injektora (oba su crna i mogu se medjusobno ukrstiti jer su na gotovo istoj poziciji).
Sve samo zato, sto nitko ne cijeni pravu dijagnostiku, koja na zalost ne podrazumijeva moj dolazak i odvoZAK tog istog skutera kako vecina pita, jer je to cisti minus. Svi misle, ako je skuter, da sav taj trud je 200000x manje vrijedan, poso je poso.
PS nikad nemoj biti SMRALE, nikad!
PS2 i saznao sam pomocu spijuna sto se desilo s ovim makadamskim ispjeskarenim skuterima. Naime, posto purejet ima vise momenta od karbosa, ljudi su shvatili da mogu bez problema izorati svoju i susjedovu njivu s purejetom, uz to, zadrzavaju extremno nisku potrosnju goriva.