ovako se sve to odvijalo, danas sam posao kod frenda da malo nastelamo prenos i stavimo karb od njegovog ranera 180 (dellorto 20.5), znaci stavio sam zute federe kvacila, lakse rolnice i vratio serijski centralni, onda sam stavio usis fabricki od ranera 180 (nov nikad bio na motoru), gore navedeni karb i malossi gljivu. malo postelali karb i to motor upailio sve za 5 isao letio nigdje rupe u ubrzanju ni nista ni da se gusi ni da trokira i tako uvatio 2-3 kruga (cca 10 km) i krenuo kuci motor i dalje se normalno ponasa i kako mi je nailazilo auto u susret ja pustio gas i motor se smirio ono i taman kad treba da pocne da radi na ler ugasio se, vratio se poslje toga kod frenda sve rastavili i fali dio gornje karike, sreca pa clindar nije nista dobio jer je taj komad karike valjda kroz spuh prosao ili sta vec.. i sad imam par pitanja:
1. posto sam iz CG a ovamo nemam gdje za kupit karike i to bili kako motor mogao radit samo sa jednom karikom i dali bi mu to puno stetilo, jer je donja karika kao nova, pa da se ta donja stavi gore znaci.. i to samo privremeno tako da stoji jer mi stize za 2 sedmice novi kit..
2. dali bi odgovarale karike od kita Malossi sport? posto znam da su oba gusa i slicna je velicina klipa i to, pa pitam ako neko zna jer ima jedno malossi predstavnistvo u CG..
znaci na motoru je TP trophy i Stage6 PRO..
i ako mozete sto brze odgovorit jer mi je bas bas hitno..