Pozdrav svima.
Dobio sam Speedfight 2 ,2004 god, prošle godine. Odmah u startu je imao malo teže paljenje, točnije, na alnaser nema šanse da upali, a na kurblu od prve.
Nakon "zime", prije prvog paljenja, skinuo, očistio karb, sve pet, pali odmah (samo na kurblu). E nakon nekoliko dana, ne bi upalio nema šanse. Suha svjećica. Skinuo karb, očistio ponovno, očistio filter, promjenio svjećicu, vakum pumpa ispravna, crijeva ispravna, međutim neće upaliti.
Pa sam morao naravno dati infuziju direkt u cilindar, malo goriva, i onda upali, ali opet, samo na kurblu.
Kako je opet bila suha svjećica, kontam, nema šta drugo biti, ovo je ostalo sve dobro, ne vuče gorivo, jer sam malo na filteru primjetio goriva, stavim nove lamelice, jer su stare bile gotove, međutim nije ni to nešto urodilo plodom, malo bolje je, ali nije to to.
Danas sam skužio, kada kurblam, daje odmah iskru na svjećicu, ali kada preko alnasera palim, skuzim da ne krene odmah bacati iskru, neko nakon sekundu, dvije tek. To mi je malo čudno, da ne baca odmah iskru čim krene alnasovati. Sada mislim da je možda do CDI-a, navodno da su imali s tim problema. Pročačkao sam po forumima, koliko vidim, nitko se nije s tim susreo, u vezi kurble i alnasera za bacanje iskre.
E sada, ima li tko kakvog iskustva više oko toga, neka preporuka?