Općenito > Generalno o skuterima
Piaggio 200 ie agregat
dino73n:
Zato sam i pitao ima li anlaser da vidimo jel neka izvedba iGet-a jer ga iGet nema a za filter ulja sam pitao jer obicno ga nemaju masine sa kuglicnim lagerima na radilici,sve upucuje na to da je standardna italijanska masina.
Sent from my Mate10pro using TapatalkPro
giannelli:
--- Citat: JogFromYamaha - 04 Veljača, 2020, 22:48:22 ---To je cista piaggio masina, nema veze sa gy6 masinama, vele da se proizvode u kini jer piaggio ima pogone u indiji poljskoj i kini sto ne znaci da su masine lose nego da se tamo rade jer je jeftinije ili pogodnije njima.
Masina ima normalni filter ulja koji se mjenja ko i svi drugi piaggio agregati 125 do 300cc (leader i quasar)
Madly ti ima IGET agregat koji je noviji i nema veze sa leaderom i quasarom
--- Kraj citata ---
Postao sam vlasnik tog skutera sa 11.000km.
Pitam najvise jer me zanima o kojoj je masini rijec. Do sada sam imao samo karb verzije leader masina i nemam bas nikakvog iskustva sa IE agregatima.
Je li se oni mogu spojiti nekako na dijagnostiku? je li rijec o leader IE agregatu ili kako se zovu novi 125/200IE agregati sada?
znaci filter ulja je klasika kao u 125-300 Piaggia, sto je sa prijenosem variomat i to? je li kuplung i zvono istog promjera kao na prijasnjim verzijama ?
Hvala na odgovoru.
dino73n:
Ja imam Medley sa 155ccm I.E. iGET mašinom. I sve to sliči na leader al nije isto. Kuplung je 134mm kao i na leaderu ali unutarnji promjer nije isti, zvono je na oko isto al kroner ne odgovara. Filter ulja je isti kao i na leaderu i rolice su iste dimenzije. Sve ostalo je prica za sebe. Čak ni svjećica nije ista. Po svjećici bi se dalo vidjeti jel taj tvoj I.E neki leaderov rodjak ili od iGET. Vidi koja je pa javi. I pumpa vode na iGET je na glavi, bregasta je okrece a kod leadera na radilici na magnetu.
EDIT
Sad sam malo googlao taj skuter i vidim da je proizvodnja počela 2010.g tako da nema tu stabdrugo biti nego Leader i ako nije čisti onda je neki njegov derivat.
Sent from my Mate10pro using TapatalkPro
JogFromYamaha:
starije masine zanci 2003-2005 su leader znaci M281M M282M i to je tipicni leader sa fergazerom i masina ko i na beverliju 125 tih godina
2006te il tak nesto znam da su dobili modifikacije oko ventilnog sistema i neka poboljsanja radi eko normi ali sve je to euro 2 leader.
Tek 2008tme se ugraduju IE masine ko i za Sportcity 200 i to je euro 3 masina.
Sad za djelove koji pasu neznam tocno ali beverly i sportcity imaju istu masinu tako da bi kompatibilnost trebala postojati.
SEMPEX:
Mislim da se taj motor iz scarabea ugrađuje samo u taj skut i u nijedan vise. Glavna misterija je zašto ne? Mašina je mozda i njihova najbolja ikad u toj klasi 125-200. To samo oni znaju,nažalost.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju