Tehnički kutak > Skuter projekti

Cro-Dragster project

<< < (38/44) > >>

Dragster 50:
Danas sam nastavio sa šrafanjem. Napokon sređena vodena pumpa sa Yamaha ležajevima, novo gorivo i drugo paljenje.
Uskoro je opet godišnji, pa se nadam da bi moglo uskoro sve biti gotovo, ako me vrijeme posluži.

https://www.instagram.com/reel/CocvTNPIoEK/?igshid=MDJmNzVkMjY=

Dragster 50:
Jutros sam ja to morao složiti, pa da bar ovako vidim šta sam napravio. Sa mašinom je problem, bar mislim, kombinacija prijenosa i karburatora. Totalno pogrešni federi kvačila, i neuštelan karburator, i to je to.
Ukratko, moja greška, nepažnja, a velikim dijelom i neznanje.
Sad ostaje sve to dovesti u red sa bezbroj kombinacija 😂
Vizualno mi izgleda dobro, iako nije puno od bijelog ostalo na njemu.

Dragster 50:
Napokon došao dio dijelova, čekaju se još dva "repair kit-a" za AJP kočnice. Iz Piaggio seta sam stavio zelene federe na kvačilo, ostaje plavi Polini 28kg centralni. Kolega sa foruma mi je preporučio ovo zvono jer cijelom površinom pokriva pakne na OEM Piaggio kvačilu, i bio u pravu. Sad imam sve dizne od 76-102, tako da nema šanse da koja fali. Čekam slobodan dan, pa napokon na cestu i onda štelanje🤦🏻‍♂️

Evo usporedba kako zvona stoje na kvačilu, Polini, Malossi i MF.

Dragster 50:
Malo kiša, malo bura, pa jugo, i ništa od prve vožnje do danas.
Prvi dojmovi, preglasno, dreči, reži. Pali normalno, čak iz prve nakon 10-tak dana. Dizna 85, igla na 2 zubu, prva 1/3 gasa trokira, na semaforu mi se čak ugasio. Ostatak gasa dobar, odvrtao sam i puni, 3 x po 1,5km, i nije zacvikao😁
Umjesto 5,6 stavljeni 4,4gr i osjeti se malo živosti ali teško uz takvu prvu 1/3 gasa.
Idemo dalje, sad to treba uštelati.

test alt key

Dragster 50:
Par puta odvožen, mali pokušaji štelanja što je pisalo u komentarima, ali evo sad i u temi konkretniji napredak.
Dizna spuštena sa 90 na 85, i valjčići sa 5,6 na 4,9gr. Mašina ugrijana i opaljen puni gas 700m-prva slika
Isto napravljeno sa prvom 1/3 gasa kod trokiranja, 700m-druga slika. Probat ću iglu skroz spustiti, sad je na 2 zubu.
Bliže sam u svakom slučaju, iako fali taj duži remen, neda mi se samo njega naručivati, pa ću vidjeti negdje kod nas.
Jedna mala zanimljivost za kraj ovog upisa. Od kad sam ga složio, uljna radi normalno, ali stavljam još malo ulja u rezervoar, cca 1,5%. Navikao sam tako sa svakom mašinom prvih 500-600km, dal je ispravno, ne znam. Neki dan, gorivo pri kraju, napunim ga ali bez dodavanja ulja u rezervoar, na prvom pravcu je izgubio 10km/h ako ne i više, jutros stavio još malo ulja i vrati se tih 10-15km/h. Ne znam dal se to ikome dešavalo, meni do sad nikad.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju