Tehnički kutak > Injection

TUNING purejeta na 70ccm

<< < (3/5) > >>

Corector:
To bi bio najlaksi i najmanji purejet, i jos ima dobrog vozaca :D Isplati se rijesiti karbos masinu, uzeti purejet za te pare i jos ti ostane. Kad vidis taj mir i vjernost, ne budes ga se odrekao, iz jednostavnog razloga, jer nije zamorce :D

matija84m:
Bila bi to prava triperska vjeverica sa viskokim putnim brzinama :icon_thumright:
Ajd bumo vidili oce to bit izvedivo.
Treba malo razradit takav swap. Kakvi su sve problemi u igri i kako ih rijesit :icon_scratch:

Corector:
Kakvi problemi? Masine su ti izvana 1/1

Uzme se instalacija od Runnera ili Nrga, i sve elektronicke komponente se ustekaju na nju. I kao takva se nanese na skuter pored ove postojece, i komponente se rasporede po skuteru. Odsjece se zadnji kraj instalacije (za plovak goriva, ulja, zadnje svjetlo i zmigavce, te prednji dio za svjetla, zmigavcw i kmh sat).

Stari regler se vadi i bobina.

Stavlja se; regler, bobina, ecu, prakticki samo za jednu stvar treba naci novo mjesto jer ove pasu cak po rasponu rupa na karbos dijelove.

Tako osakacena instacija se spoji samo na + i - pol, i ide jos jedna zica s kontakta da upali tu instalaciju, a sve istalo ti je ustekano na dzek; ecu, bobina, regler, senzor temp, TPS, zeleni i plavi injektor, namotaji, dzek za pumpu goriva.
Nema nikakvih gresaka, sve normalno radi i funkcionira.

I treba ugraditi pumpu goriva, bilo gdje ispod najnize razine rezervara. Nosaca za pumpu imam na bacanje, rupa 2xm6 i fiksirana je.
Napajanje pumpe se vrsi tako da se spoji direktno iz rezervara u nju, i iz nje se provuce crijevo do injektora. I iz injektora moze ici na vrh rezervara za povrat benge, a i ne mora jer postoji rijesenjei bez toga.

Gas sajla pase od karbosa, ako nema druge za uljnu, ne mora se ugraditi jer mi se nije dalo na Elystaru to raditi. Samo se fiksira uljna na maksimumu, komadic sajle s glavicom cca 6cm, i ispred spanera se zategne s luster klemom, meni tako drzi 2 god. ne dimi, i zanemarivo vise trosi ulja.

To ti je apsolutno sve u detalje. Jednom se odradi i gotovo, i opet se moze lako vratiti jer je samo dodano na stek.

Prva stvar koja se primjecuje nabolje je paljenje. Das kontakt, upali i odmah radi bez ikakve asistencije tipa dodavanje gasa, aktivacija coka.

Druga stvar, ne dimi apsolutno nista, ne trokira kad kreces.

Treca stvar, svjetla rade punim sjajem cim das kontakt.

Cetvrta, rezervar se osjetno sporije trosi, ugodna promjena, s uljem je jos izrazenje jer ti ostaje barem dvostruko vise.

Peta, moze se fino i kulturno vozit s malo gasa, ne trebaju ti tvrdji federi od serijskih.

Sesta, ne trebas nista kupovati novo, ja jedino sta kupujem novo su: klizaci variomata, remen, mikroremen. A nakon duuugo vremena nakon sto ostali garantiranu otresu prosjecnu placu, tek onda si uzmem zupcanik uljne jer sam nabrao gro kiometara.

Sedma, svijecica ti nikad nece crknuti, platis je 10-ak kuna, userafis, vozis je 3500km bez ikakvog provjeravanja u medjuvremenu, malo teze odserafis onako prasinjavu, vidis da je minus elektroda vec krenula, stavis novu i dovidjenja.

Osma, nema zalepece.

Deveta, nema nikakvog slinjenja i kapanja ulja te benzina.

Deseta, nema nikakvog zveckanja iz masine i cudnih zvukova.

matija84m:
A 11. Nac purejeta gileru runer pa nju slozit :icon_scratch:
Puno manje kemijanja a opet odlican skut. I nije puno teza od derbia.

Corector:
Pitao si za swap, a swap je isto jako dobra i zanimljiva igra ako pikiras neki skuter koji nema to serijski.

U tom slucaju ti je jos lakse i jednostavnije, skines cilindar, stavis ovaj, rijesis smjesu u jednom potezu metodom istekavanja i ustekavanja i napravio si posao. Danas su dosla takva vremena da se ne isplati stelat karburator.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju